Kylauudis.ee

on kodanikualgatuse korras sündinud infoportaal, mis vahendab kodukandi uudiseid ja elulist infot inimeselt inimesele. Loe lähemalt!

ENFRDEESFILVVRO

Kaastööd ja kirjad
palume saata e-posti aadressil info@kylauudis.ee

Nädala mõte

"Pilk üle õla ja sammuga edasi."

Vaata nädala mõtete arhiivi!

Viimased uudised

Arhiiv

Sõbrad, toetajad

Eakad kogunevad konverentsile

Täna, 30. oktoobril kogunevad eakad Viljandi Sakala keskusesse konverentsile «Mina, elutark eakas».

Maavalitsuse tervisetoa projektijuhi Anu Kivi sõnul võeti ürituse aega valides arvesse, millal on eakatel väljas vähem toimetamist. Ettevõtmine on pühendatud aktiivse vananemise ja põlvkondadevahelise solidaarsuse Euroopa aastale.

Kohal on palju meie kandi asjatundjaid, kuid ka mõned kaugemalt pärit esinejad. Räägitakse tervisest ning selle hoidmisest. Juttu tuleb näiteks sisekõrva funktsioonidest, libisemisõnnetuste ennetamisest ning kogukonna võimalustest eaka turavalisuse tagamiseks.

Jurist tuleb kõnelema töötava eaka õigustest ning testamendi ja kinkelepingu tegemisest. Lõpuks üritatakse publiku palvetele vastu tulles selgitada Viljandi senist bussiliiklust ja uut piletisüsteemi.

Kivi sõnul on kõik loengud lühikesed, et kuulajatel jätkuks jaksu tähele panna.

Töötubades jagatakse infot kodu tuleohutusest, häirenupu teenusest ja ohutust liiklemisest. Huvilistel on võimalik mõõta oma terviseparameetreid. Jagatakse ka harjutusi ja nippe keha vormishoidmiseks.

Konverentsile on registreerunud umbes 150 eakat kogu maakonnast, kohti oleks 270.

Comments are closed.