Viljandi maavanem: korras tee tõstab piirkonna elanike eneseväärikust

Viljandi maavanem Lembit Kruuse ütles täna Suure-Jaanis aset leidnud rekonstrueeritud Jaama tänava avamisel, et igas kordatehtud tees ja tänavas on peidus regionaalpoliitika.

“Regionaalpoliitika selles mõttes, et igal inimesel peaks olema lausa inimõigus head teed kasutada. Selline tee tõstab selle piirkonna inimeste eneseväärikust,” tõdes Kruuse. “Iga tee ehitamise või remontimise puhul tuleb pelgalt tee kasutamise intensiivsuse või elanike arvu arvestamise kõrval kindlasti arvestada ka piirkondlikku mõju, vastasel korral poleks varsti mõtet väljaspool Tallinna või Harjumaad teid üldse ehitadagi.”

Maavanem avaldas ühtlasi heameelt, et Suure-Jaanist on kujunenud Põhja-Viljandimaa oluline tõmbekeskus. Oma osa selles on kindlasti ka viimastel aastatel linnas remonditud tänavatel.

Reede pärastlõunal Suure-Jaanis pidulikult avatud Jaama tänav on pärast remonti varasemast laiem ja korralike kõnniteedega.

Viljandimaa päevaleht “Sakala” kirjutas, et Maanteeameti tellimusel paigaldati tänavale sademevete kanalisatsioon ning viidi maa alla elektri- ja sideliinid. Seda tegi alltöövõtjana osaühing Suja Ehitus. Peatöövõtja oli Tallinna Teede aktsiaselts, kes kandis hoolt selle eest, et sõidutee saaks paekillustikust alusele kahekihilise asfaltbetoonkatte. Et töödeks saadi raha tänavu üsna hilja, jäävad teekatte markeerimine ja haljastustööd ajalehe teatel kevadesse.

820 meetri pikkuse tänava uuendamiseks kulus Maanteeametil 0,8 miljonit eurot. Suja Ehitus paigutas samal ajal Suure-Jaani valla tellimusel maa
alla 362 000 euro eest vee- ja kanalisatsioonitorusid; seda tööd rahastas Keskkonnainvesteeringute keskus 300 000 euroga ja ülejäänu tuli valla eelarvest. Lisaks rahastas vald 34 000 euroga uue tänavavalgustuse paigaldamist.

Suure-Jaani vallavanema Tõnu Aavasalu sõnul on oluline, et üks linna peasissekäikudest sai korda. Tähtsaks pidas ta ka seda, et varem salvkaevude ja oma kanalisatsiooniga läbi ajanud Jaama tänava elanikud saavad nüüd liituda ühtse vee- ja kanalisatsioonisüsteemiga.

Kõik tänava remondiga seotud osapooled tunnustasid head omavahelist koostööd. Samuti jätkus palju kiidusõnu nii Jaama tänava elanikele kui teistele linlastele nende mõistvuse ja kannatlikkuse eest remondiga seotud ebamugavuste talumisel.