Viljandi maavalitsuses näeb Aldo Nõmme fotosid

Viljandi maavalitsuse teise korruse fuajees saab kuni käesoleva aasta lõpuni vaadata Viljandi fotograafi Aldo Nõmme fotonäitust “Pilte meie ümbert”.

Nagu nimigi ütleb, on fotograaf oma töödes jäädvustanud hetki ja inimesi meie ümbert. Välja on pandud tosin pilti, kus on kujutatud loodust, linnakeskkonda, tööstusmaastikke jm.

Aldo Nõmme (sündinud 1943. aastal) alustas pildistamisega 9. klassis. Enda sõnul meeldibki talle pildistada peamiselt loodust ja erinevaid üritusi, samuti teha fotoreportaaže. “Kõige vähem soovin aga pildistada inimeste portreesid,” on fotograaf tunnistanud.

Aldo Nõmme on olnud eluaeg metallitöö tegija. Ta töötas kokku 37 aastat ettevõttes, mis praegu kannab nime AS Viljandi Metall. Kui Viljandi Metall andis firma 15. aastapäevaks välja meeneraamatu, siis kolmandik raamatus olevatest piltidest olid just Aldo Nõmme tehtud. Kui aga koostati Viljandi KEK-i ajalugu, siis olid tema tehtud pooled kokku 350 pildist. Lisaks tegi Nõmme trükikõlbulikuks kõik kogumikus ilmunud fotod.

Aldo Nõmme fotosid on Viljandi maavalitsuses eksponeeritud ka varem, tema tööde eelmine näitus oli seal vaadata 2010. aasta suvel.

Fotonäitus “Pilte meie ümbert” jääb Viljandi maavalitsuse (Vabaduse plats 2, Viljandi) teisel korrusel avatuks kuni 2012. aasta lõpuni.