Vabakondlasi oodatakse kärajatele

Kõik vabakondlased on oodatud kaasa rääkima vabaühenduste rahastamise tingimuste kujundamises. Seda saab teha igaüks oma kodus materjale lugedes ja internetis arvamust avaldades, veel paremini aga 19. oktoobril Tallinnas toimuvatel vabaühenduste kärajatel, kus needsamad materjalid koos läbi arutatakse.

Tegu on juhendmaterjalidega, mis saavad pärast valitsuses kinnitamist aluseks vabaühenduste avaliku võimu poolseks rahastamiseks, on siis tegu kohalike omavalitsuste või ministeeriumite, nende haldusalas tegutsevate fondide või teiste riigiasutustega. Juhendmaterjalid puudutavad nii projekti- kui ka tegevustoetusi, nii taotlemise kui ka aruandluse tingimusi. Ühesõnaga – kõike.

Alates eelmisest sügisest Siseministeeriumi juures koos käinud töörühm on välja töötanud juhendmaterjalide mustandid ja püstitanud ka rea küsimusi, millele vastuseid oodatakse. Kõik need on kättesaadavad internetis aadressil www.ngo.ee/kärajad. Samas saab ka end kärajatele osalemiseks kirja panna ja vaadata täpsemat ajakava.

Kärajad peetakse reedel, 19. oktoobril kella 11-17 Tallinnas, EBS-i majas (Lauteri 3). Väljaspoolt Tallinna tulijatele kompenseerime sõidukulud bussi- või rongipiletite esitamisel või siis auto kütusekulud juhul, kui autos on vähemalt kolm kärajatel osalejat.

Kärajaid korraldavad vabaühenduste liit EMSL koos Praxise, Siseministeeriumi ja BDA Consultinguga, rahastavad KÜSK ja USA Arenguabi Agentuur.

Allikas: Urmo Kübar, EMSL