Nädalavahetusel toimub Baltikumi suurim heategevuslik koertenäitus

Pühapäeval, 7. oktoobril toimub Tallinnas juba kaheksandat korda Eesti Koeraomanike Seltsi ja BIGBANKi eestvedamisel Baltikumi suurim iga-aastane heategevuslik koertenäitus BIG Match Show, mille tulud lähevad tänavu Tartu Koduta Loomade Varjupaiga toetuseks. Eestiga paralleelselt toimub üritus ka Lätis ning Leedus.
BIG Match Show patroon Marju Länik usub, et pühapäevasest üritusest tuleb üks südamlik ja põnev koosviibimine, mis pakub positiivseid elamusi nii show’ osalistele kui publikule. “Sel pühapäeval kogunevad loomasõbrad üle Eesti juba kaheksandat korda, et demonstreerida koera ja tema omaniku vahelist koostööd. Lisaks sellele saavad näituse külastajad kaasa elada põnevatele etteastetele, kus peaosas on meie suurimad sõbrad – koerad,“ ütles Marju Länik.

BIG Match Show koertenäituse abil toetatakse igal aastal üht koduta loomade varjupaika. Sel aastal lähevad tulud Tartu kodutaloomade varjupaigale, kelle heaks korraldati esmakordselt ka heategevuslik Facebooki kampaania. “Heateo tegemiseks tuleb minna Facebooki ja liituda seal BIG Match Show toetajaskonnaga, sest 1000 esimese registreerunu pealt teeb BIGBANK rahalise annetuse Tartu varjupaigale,” selgitas Marju Länik.

7. oktoobril algusega kell 12 Kristiine Spordihallis toimuvast BIGMatch Show’st on oodatud osa võtma nii puhtatõulised kui segaverelised koerad, kes jagatakse kuude võistlusklassi vastavalt vanusele ja suurusele: ülepõlve- ja allapõlve kutsikad, koerad ning veteranid. Koertenäitusel osalemiseks on võimalik end eelregistreerida kuni 4. oktoobrini veebilehel www.bigmatchshow.ee.

Žürii, kuhu kuuluvad BIG Match Show 2006. aasta võitja Kristine Maria Airenne, staažikas koeraomanik ja koerablogi pidaja Enely Sööt ning Eesti Kennelliidu juhatuse liige Jaana Aadamsoo, hindab koera ja omaniku koostööd, koera käitumist, kuuletumist omanikule ning koera väljanägemist.

Marko Reikopi juhitud üritusel toimuvad lisaks mitmed koertega seotud demonstratsioonesinemised. Näiteks esitlevad koerad Cedrelle e-poe ja Eesti Chihuahua Sõprade Liidu eestvedamisel koerte sügistalvist riidemoodi, lemmikloomi arendavate mänguasjade abil toimub aga triki-show, kus pannakse proovile koerte oskused ja võimed, lisaks leiab aset võistlus “Laps ja koer”. Ürituse raames kuulutab BIGBANK koos Eesti Koeraomanike Seltsiga juba viiendat korda välja ka konkursi “Aasta kõige koerasõbralikum tegu” võitja, kellele annab auhinna üle ürituse patroon Marju Länik.

BIG Match Show on juba kaheksandat korda toimuv Baltikumi suurim iga-aastane heategevuslik koertenäitus, mille eesmärk on juhtida tähelepanu koduta loomade probleemile ja selle lahendamise võimalustele ning toetada koduta loomade varjupaikasid Eestis.

Paralleelselt kogu Baltikumis toimuva heategevusliku match-showtoimumisele aitavad kaasa Eesti Loomakaitse Selts, Koerteregister, Chihuahua Sõprade Liit, Dr. Stern lemmiklooma tooted, Cedrelle e-pood, Küpsis ja Pinky Koerapesa. Ürituse algatajad ja läbiviijad on MTÜ Eesti Koeraomanike Selts ja BIGBANK AS.

Allikas: Eesti Koeraomanike Selts, www.koertekoda.ee