Loodus võib tõepoolest häbematult ilus olla

Matsalu loodusfilmide festivali grand prix’ pälvis sakslase Jan Hafti “Roheline universum” – hariv ja väga ilusate vaadetega.

Matsalu kümnendale loodusfilmide festivalile esitati 256 filmi enam kui neljakümnest riigist üle maailma. Esimest korda jõudsid Lihulasse Jordaania, Mongoolia ja Kõrgõzstani filmid.

Võistlusprogrammis konkureeris 29 linateost kahes kategoorias: “Loodus” ning “Inimene ja loodus”.

Põhiteemad olid prügi, jäätmekäitlus ja taaskasutus. Grand prix’ pälvis aga siiski n-ö puhta looduse kategoorias võistelnud töö, sakslase Jan Hafti film “Roheline universum”.

Tänavused auhinnad

– Festivali peapreemia grand prix – “Roheline universum”, režissöör Jan Haft, Saksamaa.

– I preemia – “Puuma!”, režissöör Uwe Müller, Saksamaa (kategoorias “Loodus”) ja “Jäätmete maitse”, režissöör Valentin Thurn, Saksamaa (kategoorias “Inimene
ja loodus”).

– Parim režii – “Iraani loodus”, režissöör Herbert Ostwald, Saksamaa (“Loodus”) ja “Sulerahvas”, režissöör Joel Heath, Kanada (“Inimene ja loodus”).

– Parim operaatoritöö – “Termiitide salamaailm”, operaator Wolfgang Thaler, Austria (“Loodus”) ja “Elusuurused mälestused”, operaator Klaus Reisinger, Austria (“Inimene ja loodus”).

– Žürii eriauhind – “Saima hülged”, režissöör Juha Taskinen, Soome (“Loodus”) ning “E-prügila”, režissöör David Fedele, Austraalia/Ghana ja “Prügivedu”, režissöör Sean Walsh, Brasiilia (“Inimene
ja loodus”).