Rakvere Teater avab 73. hooaja esietenduse peoga

Lavastusest “Uurimise all”. Foto: Janek Tischler

Neljapäeval, 6. septembril toimub pidulik sissejuhatus Rakvere Teatri värskele hooajale. Avalavastusena esietendub Toomas Hussari „Uurimise all“ ja pärast seda on “esikapeo” vaimus võimalik avastada teatrimaja varjatumat poolt ning algava hooaja uuslavastusi maag Sergei ja arhitekt Raul Vaiksoo seltsis. Muusikalise poole eest vastutab ansambel Kriminaalne Elevant ning lavaruumi jagub ka mustkunstnik Meelis Kubole ja paljudele teistele.

Tume õhtu ja uus hooaeg saavad alguse Toomas Hussari stiilse õudusteatriga lavastuses „Uurimise all“. Linateosega „Seenelkäik“ juba enne esilinastust palju jutuainet tekitanud režissöör Toomas Hussar toob lavastajana publiku ette Tammsaare loomingus ainulaadse põnevusloo, mis läbi lummavalt gootilise mõrvajutustuse lahkab tõeotsinguid, mida pärsivad eetilised ja õiguslikud asjaolud, mis viivad lõpuks küsimuseni, kuivõrd tõde üldse vaja on.

Pärast etendust jätkub müstiline õhtu Rakvere Teatri suures majas, kus on võimalik osaleda ringkäigus, mida juhivad „Selgeltnägijate tuleproovist“ tuntud maag Sergei ja ning Rakvere Teatrimaja projekteerinud ajaloolasest arhitekt Raul Vaiksoo, kes avavad teatrihoone (sala)soppide varjatud tagamaid. Lisaks sellele tutvustavad ekskursioonil end hooaja uuslavastused.

Hämarast temaatikast ei kaldu kõrvale ka muusikalise poole eest vastutav Kriminaalne Elevant, kes ähvardab pidulisi Teatrikohvikus tapvalt tantsulise muusikaga. Lavale astub ka hinnatud mustkunstnik Meelis Kubo, kes lisab õhtusse veel paraja annuse müstikat. Sündmust hoiab ohjes Rakvere Teatri värske veri Mihkel Kabel.

Sissepääs avapeole on prii, kuid mugavamaks äraolemiseks palutakse end ette registreerida aadressil kassa@rakvereteater.ee või telefonil +372 32 95444.