Hoidiste konkurss kutsub jälle osalema

 

 

Möödunud aastal alguse saanud hoidiste konkurss tuleb taas. Virumaa Teataja ja Käänu talu kuulutavad välja hoidiste konkursi “Paabu 2012”.

Konkursil on kaks kategooriat – eraldi arvestuses hinnatakse soolaseid ja magusaid hoidiseid. Auhinna saavad mõlema kategooria kolm esimest ja mõlemas antakse välja ka eripreemia kõige traditsioonilisema ja kõige uuenduslikuma hoidise valmistajale. Hinnatakse nii hoidiste maitset kui välimust, seepärast tasub vaeva näha ka moosipurgi väljanägemisega.

Konkursil osalemiseks too Virumaa Teataja toimetusse (Pikk tänav 8) kaks purki hoidist, millega soovid konkursil osaleda. Kaks purki seepärast, et üks läheb kohtunikele hindamiseks ja teine purk auhinnafondi. Nii saab magusa kategooria võitja auhinnaks kõik soolased võistlustööd ja vastupidi.

Võistlustööde arv ei ole piiratud. Osaleda võib mitme võistlustööga nii soolaste kui ka magusate hoidiste kategoorias. Purgile võib olla kirjutatud hoidise nimi ja koostis, aga ei tohi olla märgitud hoidistaja nime, sest ainult nii saab tagada erapooletuse hindamisel. Toodud võistlustööd nummerdab toimetuse töötaja kohapeal.

Võistlustööga peab olema kaasas paber, millel kirjas valmistaja nimi, kontaktandmed, kas tegemist on soolase või magusa võistlustööga ja soovitavalt ka retsept. Võistlustöö ei pea olema suures purgis, piisab ka sajagrammisest.Siinkohal annab Käänu talu peremees Viljar Liiva võistlusest osavõtjaile pisikese vihje, millega žüriiliikmeid üllatada.

Meie aedadesse on viimastel aastatel istutatud kõikvõimalikke puid ja põõsaid, millest võisime veel paarkümmend aastat tagasi vaid und näha. Näiteks hakkas talle mõni aeg tagasi naabri aiamaal silma mustade marjadega põõsas, millel kõrgust juba üle kahe meetri. Naabrimehelt sai ta teada, et tegemist on muskaattikriga. Vot sellistest uutest ja vähemtuntud viljadest valmistatud hoidiseid oleks eriti huvitav maitsta. Ärge ise häbenege oma hõrgutisi konkursile tuua. Ja kui teie ema, naabrinaine või muidu tuttav valmistab maitsvaid hoidiseid, siis julgustage tedagi osalema.

Võistlustöid saab Virumaa Teataja toimetusse tuua kuni 20. novembrini. Hindamine ja autasustamine toimuvad 22. novembril Art Café hoovimajas. Ka tänavu on lubanud auhindu üle andma tulla maavanem Einar Vallbaum isiklikult.

Auhinnalaua katavad Virumaa Teataja, Segers Eesti OÜ ja Käänu talu.