Rattavõistlused muudavad Viljandi liikluskorraldust

Viljandi linnas ja maakonnas on eeloleva nädala algul kavas mitu rattavõistlust, mis muudavad mõnevõrra ka liikluskorraldust.Viljandi Rattaklubi teatel on esmaspäeval, 20. augustil peetava kolmanda Mulgi rattaralli ajal Viljandis kella 9–17 osaliselt liikluseks suletud Pargi ja Piiri tänav ning Metsküla tee. Korraldajad paluvad autojuhtidel võistlustrassil kinni pidada kiiruspiirangutest ning jälgida reguleerijate märguandeid.

21. ja 22. augustil Viljandi linna ja maakonda läbiva Balti Keti velotuuri ajal saadavad võistlejaid politseieskort ja turvameeskond. Ühtlasi on rattaklubi teatel suurematele ristmikele paigaldatud hoiatus- ning kiiruspiirangu märgid.
 Viljandi linnas on teisipäeval, 21. augustil* kella 12–18 suletud Vabaduse plats. Kella 15.30–17.00 on liiklus suletud Tallinna tn — Jakobsoni tn — Tartu tn — Kõrgemäe tn — Posti tn — Lossi tn — Tartu tn — Ranna pst — Hariduse tn — Reinu tee — Vaksali tn ringil. Piki  Jakobsoni tänavat kulgev liiklusvool suunatakse Peetrimõisa kaudu Kösti ristmikule.

Ratturite linnaringide läbimise ajal on Viljandi maavalitsuse teatel ühtlasi bussiliiklus osaliselt ümber suunatud.

Viljandi linnaliini nr 2 Männimäelt Viiratsisse suunduv buss väljumisega Jakobsoni kooli peatusest kell 15.45 keerab Vaksali tänavalt Leola
tänavale ning jätkab sõitu marsruudil Maramaa pst — Tallinna tn — Lembitu pst — Ilmarise tn — Uueveski tee — Peetrimõisa — Oja tee — Kösti ning jõuab Viiratsisse kell 16.13.

Liin nr 2A Viiratsist Haigla suunal liikuv buss väljumisega Viiratsist kell 16.15 sõidab Uku ja Leola tänava kaudu ning jõuab Haigla peatusse kell 16.40.

Liini nr 9 Kirikumõisast kell 16.10 Viiratsi poole sõitu alustav buss keerab Vaksali tänavalt Leola tänavale ning jätkab sõitu marsruudil Maramaa pst — Tallinna tn — Lembitu pst — Ilmarise tn — Uueveski tee — Peetrimõisa — Oja tee — Kösti ning jõuab Viiratsisse kell 16.36.

Liini nr 9 Viiratsist kell 16.40 Kirikumõisa poole sõitu alustav buss sõidab Uku ja Leola tänava kaudu ning jõuab Kirikumõisa kell 16.59.
Liini nr 10 Haigla peatusest kell 16.05 Männimäe suunal väljuv buss sõidab Uku ja Leola tänava kaudu ning jõuab Jakobsoni kooli peatusse kell 16.27.
Liini nr 10 Männimäe–Haigla suunal liikuv buss väljumisega Jakobsoni kooli peatusest kell 16.35 keerab Vaksali tänavalt Leola tänavale ning
sõidab Leola tänava ja Maramaa puiestee kaudu Tallinna tänavale. Haigla peatusse jõuab buss kell 17.07.

Kolmapäeval, 22. augustil on Viljandis Vabaduse plats suletud kella 8–12.30. Liiklus Tallinna ja Jakobsoni tänaval seisatakse mõneks minutiks vahetult pärast rattasõidu starti kell 12.00.

Balti Keti velotuuri ja Mulgi rattaralli korraldajad ning maavalitsus loodavad Viljandi linna ja maakonna elanike ja külaliste mõistvale suhtumisele ning kutsuvad kõiki võistlustele kaasa elama.