Ökofestivalil esitletakse kogumikku Põlvamaa parimatest talutoidupraktikatest

Põlvamaa Arenduskeskuse eestvõtmisel on kaante vahele jõudnud kogumik “Kohalik talutoit. Lood meie kogemustest”.

Raamatus vahendavad Põlvamaa talutoidu-tootjad lugusid oma ettevõtmiste esimestest sammudest, heade toodete loomise ja müümise kunstist ning kõigest muust, mis seda ümbritseb.

Põlvamaal on põllumajandus- ja toidutööstus oluline majandusharu. Viimastel aastatel on suurte tegijate sekka astunud rida uusi väiketootjaid. Nii näiteks tegutseb Põlvamaal Eesti suurim mädarõikakasvataja Sikahansi talu, kus valmistatakse eestimaiselt ehedat kanget mädarõigast; Mooste põldudelt tulevad linaseemnejahu ja -õlitooted jne. “Need ja teised kohaliku toidu tootjad on suuresti koondunud Põlvamaa rohelise märgi alla, mis tähistab kohalikust toorainest valmistatud puhtaid tooteid,” selgitas Põlvamaa Arenduskeskuse konsultant Tiiu Marran.

Raamatu koostajad Kaire Mets ja Tiiu Marran on veendunud, et kogumikku koondatud lood ja tähelepanekud annavad inspireerivat ainet ja õpetlikku iva ka teistele ettevõtjatele oma tee leidmiseks.

Raamatu esmaesitlus toimub Karilatsis 19. augustil, ökofestivali perepäeval, Põlvamaa rohelisema märgi müügitelgis. Samas on kõigil huvilistel võimalus saada tuttavaks raamatus kirjeldatud ettevõtjatega, vahetada nendega kogemusi ning nende head toodangut maitsta ja kaasa osta.

Trükise väljaandmist toetas PRIA meetme 1.1. raames.