Laupäeval toimub Narvas suvelaat

Narva Kutseõppekeskus koostöös Narva linna ja Narva muuseumiga korraldab laupäeval, 18. augustil üheteistkümnendat korda Narva kindluse sisehoovis traditsioonilist Narva suvelaata.

„Kui varem otsisime müüjaid laadale tikutulega, siis praeguseks on laat müüjate seas teada-tuntud

„Barbecue Junior 2012“. 2011. aastal võitis ülekaalukalt Pärnu Kutsehariduskeskuse võistkond, kes peale üldvõidu saavutas esikoha kaüritus,” ütles Narva Kutseõppekeskuse arendusosakonna peaspetsialist Ander Sile. „Meeldivaks üllatuseks on see, et meile helistavad laadakülastajad ja küsitakse juba kindlaid kauplejaid, et
kas nad ikka tulevad seekord laadale ning kas kaupa neil ikka jätkub? Erilist huvi pakuvad suvelõpul mesi ja aiasaadused. Omalt poolt võinkinnitada, et kaupa jätkub. Tere tulemast meie laadale!” lisas Sile.

Suvelaadal on väljas Narva Kutseõppekeskuse infotelk, kust jagatakse informatsiooni õppimisvõimaluste kohta koolis.

Narva Kutseõppekeskuse õpilaste loodud lühimängufilmi „Legend Indrik von Berengauptist“ linastus toimub:

– kell 12.00 – vene keeles;
– kell 12.30 – eesti keeles.

Seitsmendat aastat toimub Eesti Barbecue Assotsiatsiooni eestvedamisel võistlus kokanduserialade õpilastele erinevatest Eesti ametikoolidest – lambakarree ja ribi voorus.

Meelt lahutavad päeva jooksul erinevad kollektiivid Narvast, Ida-Virumaalt, Tallinnast ja traditsiooniliselt Narva Kutseõppekeskusest. Tegevust jagub nii täiskasvanutele kui lastele. Päevajuhiks on Samuel Golomb.

„Registreerunud osalejate-kaubapakkujate arv läheneb 200-le ja kasvab igatunniga,” ütles Ander Sile. „Suurt huvi on meie laat sellel aastal äratanud
Läti ja Leedu käsitöö ja toiduainetega kauplejate seas. Narva laada tuntus laieneb järjest enam väljaspoole Eesti piire,” lisas Sile.

Narva Suvelaat toimub laupäeval, 18. augustil 9.00-17.00 Narva linnuse sisehoovis.

Sissepääs suvelaadale on tasuta.

Lisainformatsioon:
Ander Sile, Narva Kutseõppekeskuse arendusosakonna peaspetsialist
Tel: 5048 393, 3569 390; e-post: ander.sile@nvtc.ee
www.nvtc.ee
http://suvi.narvalaat.ee