Võru linna sünnipäeva tähistatakse enam kui poolesaja üritusega

Reedel, 17. augustil algavad Võru linna 228. sünnipäeva pidustused, mis toovad viie päeva jooksul linlastele ning linna külalistele palju meeldivaid üritusi, mis peaks huvi ja tegevust pakkuma igas eas pidulistele.
Võru linna sünnipäeva on alati väärikalt tähistatud ja erandiks ei ole seegi kord. Viis päeva on linn täis laulu, tantsu, pillimängu, kunsti, laadamelu, sporti, niisama lustimist ja meisterdamist. Kõigile sünnipäevalistele jagatakse ka pidupäevatorti, mis on 100 kg raske
ja 8 meetrit pikk.
Juba kümnendat aastat järjest toimub linnapäevade raames kunstipäev, mis sel aastal keskendub mängule. Üles seatakse põnevad töötoad ning läbi viiakse moešõu.
Lasteaialapsed tähistavad linna sünnipäeva traditsioonilise pidupäevarongkäigu ning kontserdiga.
Spordihuvilised saavad kaasa elada Jaan Gutmanni nimelisele võrkpalliturniirile, rahvusvahelisele petangi turniirile, rammumeeste võistlusele, osaleda rattarallil, jalgratta
paarissprindis, samuti on võimalus koos pereliikmete või töökaaslastega oma võimed proovile panna 1784 m linnajooksus. Tehnikahuvilised saavad osaleda võrride võidusõidus, toimub ka motosaanide kiirendusvõistlus.
Sünnipäevaürituste raamesse mahuvad ka traditsioonilised Võru Vaskpillipäevade kontserdid. Taasiseseisvumispäeva auks (20. augustil) toimub Tamula järve laval Eesti Kaitseväe Orkestri kontsert, kus solistidena astuvad üles Kelli Uustani ja Peeter Kaljumäe.
Rokkmuusika austajad saavad pühapäeva õhtul rannabangalos rokkida peaesineja Raisk saatel.
Linnapäevad lõpetab suurejooneline Estonian Dream Big Bandi järvekontsert, solistid Hendrik Sal-Saller, Sofia Rubina, Liisi Koikson ja kitarrist Heini Vaikmaa. Kontsert päädib ilutulestikuga.
Kontserdid on tasuta!
Võru Linnapäevad kestavad 17.–21. augustini.
Ürituste kava ja lisainformatsioon: http://voru.ee/index.php?Menu=407&Lang=est
Marianne Mett