Kylauudis.ee

on kodanikualgatuse korras sündinud infoportaal, mis vahendab kodukandi uudiseid ja elulist infot inimeselt inimesele. Loe lähemalt!

ENFRDEESFILVVRO

Kaastööd ja kirjad
palume saata e-posti aadressil info@kylauudis.ee

Nädala mõte

"Pilk üle õla ja sammuga edasi."

Vaata nädala mõtete arhiivi!

Viimased uudised

Arhiiv

Sõbrad, toetajad

juuli 2012
E T K N R L P
« juuni   aug »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Tornimuusika jätkub jazz’i ja maailmamuusika lainel

Tartu Jaani kiriku tornis eksklusiivseid kontserte pakkuv “Tornimuusika” asub suve teises pooles avardama žanrilisi piire. Seni peamiselt autorifolgile ja pärimusmuusikale rõhunud kontserdisarja toovad uut värskust muuseas elektrooniline ambient ja kvartskristallist helikausside meditatiivsed helid.

31. juulil kõlavad kirikutornis Margus Miti käe all kvartskristall-helikausid ja planetaarsed gongid. 7. augustil astub ülesse David Rothenbergi (USA; klarnet, ülemheliflööt) ja Robert Jürjendali (kitarr) duo, mille akustiliste ja elektrooniliste helide sekka on põimitud ka Davidi maailmarännakutel salvestatud loodushääled. Sari jätkub Lembit Saarsalu ja Ain Agana Päikeseloojangubluusiga (14. august) ning hiljuti uut CD-d esitlenud ansambli UMA kontserdiga (21. august). Augusti lõpus naaseb Tornimuusika taas autorifolgi sõiduvette ning esinevad Triinu Taul ja Juhani Jaeger (28. august).

Tornimuusika korraldaja Juhani Jaegeri sõnul on kontserdisari end hästi sisse töötanud ning liikumine uute stiilide ja kõlavärvide poole on loomulik areng. Programm kannab eesmärki tekitada esitatava muusika ja hubase, kuid “kiiksuga” ruumi koostoimes sünergia, mida tajub iga kuulaja. “Publiku seljataga avanev kiriku kesklööv oma viltuste sammastega, tajutavalt nihkes seinad ja põrand ning kaunis ja omanäoline muusika… Õhustik, mis tornis kontserdi ajal tekib, on absoluutset eriline nii esineja kui ka kuulaja poolt vaadatuna,” sõnas Jaeger. Kontserdile lisab eksklusiivsust asjaolu, et orelirõdul on vaid 50 kohta.

Tornimuusika kontserdid toimuvad Tartu Jaani kiriku tornis septembri lõpuni igal teisipäeva õhtul algusega kell 21.00.

Comments are closed.