Tahkuna tuletornis avab üheks ööks uksed romantiline öökohvik

Augustikuu esimesel laupäeval toimub Hiiumaal Kärdlas kohvikutepäev. Kohvikutepäevaga seotud eel- ja järelkohvikuid

 on olnud varasematel aastatel ja on ka tänavu, kuid sel korral on esmakordselt Tahkuna tuletorni kavandatud kohvik, mis avatud vaid öösel. Tahkuna tuletorni öökohvik Ehast Koiduni on avatud 4. augusti südaööst kuni hommikul kella kuueni. Öökohvikut korraldab MTÜ Etnobuss koostöös Kõrgessaare vallavalitsusega.

Öökohviku idee autori Arno Kuuse kinnitusel tekkis mõte ühe öö kohvikust juba mullu sügisel, mida on nüüd enam kui poole aasta jooksul lihvitud ja täiendatud. «Kaunid augustiööd on liialt väärtuslikud, et need lihtsalt maha magada. Loodame pakkuda kõikidele kohvikukülastajatele meeleolukat kohvikuelamust, kus segunevad öised merehääled, aroomikad kohvikulõhnad ning tore seltskond. Selge taeva korral saab nautida öist tähesadu,» rääkis Kuusk. «Ürituste ajal on ajutisi kohvikuid Tahkunas varemgi olnud, kuid igapäevaselt tegutsevat kohvikut siin veel ei ole. Tuletorni haldav Kõrgessaare vallavalitsus on aga ühte tuletorni abihoonesse kohviku projekteerinud ning loodetavasti saab see projekt lähiaastatel ka ellu viidud,» lisas Arno Kuusk.  4. augusti varahommikul kell 5 toimub ka tasuta akustiline päikesetõusukontsert  uusikaliselt kollektiivilt Kukeprotest. Kärdla kohvikutepäva öökohviku Ehast Koiduni koostööpartneriteks on Meira ja Itaalia Farmiveinid.

Ainult kohvikuliste päralt on Tahkuna tuletorn alates 4. augusti südaööst, kuid kultuurihuvilistel on Tahkunasse asja juba ka reede, 3. augusti õhtul.  Kell 21 algab seal Theatrumi lavastus «Elu sees». Kell 23 alustab Weekend Guitar Trio kontserdiga «Teed». Lavastuse «Elu sees» pilet sisaldab ka kontserdipiletit, kuid kontserdile on võimalik osta pilet pool tundi enne algust kohapeal (hind 5 eurot).