Ida-Virumaal tunnustati Vilve ja Kalev Niine perekonda

Ida-Virumaa kogukonna pärl 2012: Vilve ja Kalev Niine pere. Foto: Kodukant
Eesti Külaliikumine Kodukant tunnustas koos regionaalministriga konkursi „Kogukonna pärl“ raames Ida-Virumaal esile tõstetud Vilve ja Kalev Niine perekonda Mäetaguse vallast Atsalama külast Tagavälja talust.

Vilve ja Kalev Niine perekond pälvis tunnustuse tänu loodushoidliku eluviisi edendamisele ning maaelu tutvustamisele, kaasates nii kogukonda kui valla ja kaugema kandi rahvast. Perekond Niine toimetab Atsalama külas Tagavälja talus alates 1986. aastast, peres on üles kasvanud neli last.

Tagavälja talus väärtustatakse peresuhteid, erinevate põlvkondade vahelist sidet, loodushoidlikku ja maalähedast mõtteviisi. Talu töödes ja tegemistes lööb innukalt kaasa pere mitu põlvkonda, kes jätkavad esivanemate traditsioone ning on võtnud oma missiooniks tutvustada ajaloolist pärimust ka teistele. Talus toodetakse keemiavaba toitu, mis jõuab erinevatel laatadel nii virulasteni kui kaugemale ning seda on võimalik osta ka Jõhvist Mahejaama poest.

Huvilistele korraldatakse rahvakultuuri tutvustavaid üritusi ja rahvakalendri tähtpäevade tähistamist, näidatakse põllu harimist ja vilja teekonda põllult kuni leiva küpsetamiseni. Tee Tagavälja tallu on leidnud nii Mäetaguse valla lasteaia ja kooli lapsed kui ka paljude teiste Virumaa lasteaedade ja koolide lapsed.

Loe lähemalt www.kylaelu.ee

Allikas: Külaliikumine Kodukant