Sauel tuleb suvelaager “Isad ja pojad, terve igavik”

Hetk varasemast laagrist. Foto: ardoingar.com
Harjumaal Saue vallas Pesa talus toimub 20.-22. juulil järjekorras juba kuues laager “Isad ja pojad, terve igavik”. Kolmepäevane laager on mõeldud isadele ja poegadele, kes soovivad üksteise ning ka teiste meeste seltsis mõnusalt aega veeta, kes on valmis andma endale võimaluse argipäevast välja astudes kogeda üheskoos midagi teistsugust.

Olen paljudelt isadelt kuulnud, et soov oleks pojaga lähedasemaks saada, aga kiires elutempos on see keeruliseks osutunud. Moodne aeg justkui ei soosiks traditsiooniliste isadele ja poegadele vastastikku rõõmupakkuvate tegevuste kujunemist. Aeg aga läheb, pojast sirgub mees ja ühel hetkel märkame, et oleme oma elus midagi olulist tegemata jätnud…

Selliste jutuajamiste käigus sündis ka isade-poegade laagri korraldamise idee. Laagris kogetud ühised tegevused ja elamused on piltlikult vundamendiks, millele saab hiljem oma elurütmi kohaselt juba ise põlvkondi ühendava maja (isa ja poja vaheline usalduslik suhe) ehitada.

Iga suvelaager on kordumatu ja paljud laagri tegevused sõltuvad laagriliste ootustest ja soovidest. Seniste laagrite kohaselt võib välja tuua lisaks tavapärastele laagri tegevustele nagu lõkketulel söögi valmistamine, ujumine, telgis vm ööbimisele järgmised üheksa teemat: ehitame midagi üheskoos, isa ja poeg meisterdavad midagi kahekesi, õpime loodust nägema, mängime lõbusaid mänge, püüame kala, õpime orienteerudes maastikku tundma, laevatame häid soove, isa ja poeg jagavad koostatava raamatu kaudu elutarkust ja räägime lõkketule ümber meestejutte.

Täpsema laagriinfo, osalenute tagasiside jne leiad siit: http://www.ardoingar.com. Kui laagri tasu ei ole Sulle taskukohane, siis anna teada, kindlasti leiame lahenduse.

Lisainfo: Ardo-Heiki Ingar, tel 5210881