Noored Kotkad selgitavad parimad luurajad

Sel nädalavahetusel toimub Jõgevamaal Jõgeva valla territooriumil järjekorras XVI vabariiklik Noorte Kotkaste luurevõistlus Mini-Erna.

Mini-Erna käigus tuleb võistlejatel läbida jalgsi ning varustust kaasas kandes ca 30 km 30 tunni jooksul, üritades samal ajal jääda võimalikult märkamatuks ja kättesaamatuks vastutegevuse meeskonna liikmetele, et mitte kaotada oma „elusid“. Rada läbides peavad võistkonnad täitma kontrollpunktides olevaid ülesandeid nii hästi kui võimalik, et sooritatu eest väärida minimaalselt karistuspunkte.

Ülesanneteks on erinevad meeskonnatöö ja –tähelepanu nõudvad katsumused, esmaabi andmine, kauguste määramine, topograafia rakendamine, veekogu ületamine ja teised skautlike oskuste rakendamist vajavad ülesanded.

Noorte Kotkaste peavanema ja võistluse ülema Silver Tamme sõnul on sellel aastal raske ning nõudlik võistlusrada, mille läbimiseks läheb vaja väga häid orienteerumisoskusi.

Võistlevad 4-liikmelised 12-17-aastaste noorkotkaste meeskonnad kõikidest maakondadest, mille koosseis on enamasti väljaselgitatud eelnevalt korraldatud maakondlikul luurevõistlusel, saates vabariiklikule võistlusele parimad. Lisaks noormeeste võistkonnale on rajal ka selle aasta Ernakesel hästi osalenud Kodutütarde Tallinna ringkonna tüdrukute võistkond ning välisriikidest Leedu Ðauliø Sàjunga esindusmeeskond.

Seega on 2012. aasta Mini-Ernal omavahel mõõtu võtmas ning parimat välja selgitamas 17 võistkonda.