PERH-i verekeskus töötab suvisel režiimil

Põhja-Eesti Regionaalhaigla verekeskus läks suvisele töörežiimile. Väljasõite ei toimu juuni viimasel ja juuli esimesel nädalal ning kahel viimasel juuli nädalal. Nii uusi kui ka püsidoonoreid oodatakseTallinna verekeskusesse Ädala tn 2 ja Doonorifoorumisse Narva mnt 7.

„Verekeskus kogub suure osa doonoriverest väljasõitudel asutustesse ja ettevõtetesse, et vereloovutus oleks doonorile võimalikult vähe aeganõudev ja mugav. Juulis on paljud asutused puhkusel, mistõttu oleme sunnitud töö vastavalt muutunud olukorrale ümber korraldama,“ ütles Põhja-Eesti Regionaalhaigla verekeskuse juhataja dr Riin Kullaste.

„Puhkuste aeg ei tähenda aga seda, et haiglad patsientide raviks vähem doonorite abi vajaksid. Selleks, et patsiente ka suvel aidata, palume kõigil uutel ja püsidoonoritel meid külastada Tallinna verekeskuses ja Doonorifoorumis,“ lisas dr Riin Kullaste.

Verekeskuse kodulehel (www.verekeskus.ee) ja Facebookis „Doonorid ja sõbrad“ fännilehel uuendatakse igapäevaselt infot selle kohta, milliste veregruppidega doonorite vere järele on haiglates parasjagu kõige suurem vajadus.

Juunis ja juulis loositakse iga päev Tallinnas verd annetanud doonorite vahel välja kinkekaart Kuulsaali.

Suveperioodil verevarude tagamiseks peatuvad ka sel suvel Põhja-Eesti Regionaalhaigla verekeskuse ja Kaitseväe ühisprojektina doonoritelgid juuli keskel ja augustis Eesti erinevates paikades.

Doonoriks sobib terve, puhanud ja söönud ning vähemalt 50 kg kaaluv inimene vanuses 18-60 eluaastat, kes on Eesti Vabariigi kodanik või elanud Eestis elamisloa alusel üle ühe aasta.

Doonorite verd kasutatakse rasketel operatsioonidel ja sünnitustel, patsientide raviks verejooksu, raske trauma, aneemia, leukeemia, vähi- ja maksahaiguste, põletuste ning paljude teiste haiguste puhul. Doonorivere toel on võimalikud ka paljud plaanilised operatsioonid, mida muidu liiga suure verekaotuse kartuses ei saaks sooritada.

Lisainfo www.verekeskus.ee