Tõstamaa vald kutsub oma elanikke üles lemmikloomi kiibistama

Vastavalt Tõstamaa koerte ja kasside pidamise eeskirjale ja loomatauditõrje seadusele peab loomaomanik tagama oma lemmiklooma identifitseerimise. Selleks peab Tõstamaa vallavalitsus lemmikloomade kohta registrit. Koeraomanik on kohustatud üle kolme kuu vanused koerad vallavalitsuses registreerima! Soovitatav on registreerida ka kassid ja muud lemmikloomad, et võimaldada nende kaduma minemise korral teie kiiret tuvastamist leidja poolt (omaniku andmed on nähtavad Tõstamaa vallavalitsusele ja varjupaikadele).

Lemmiklooma registreerimine:
Kui teie lemmikloom on kiibistatud,siis on võimalik ta ka teil endil registreerida, kasutades selleks riigiportaali eesti.ee otselinki. Llemmikloomaregistrisse sisenemise nupp asub lehe all servas ja sisenemiseks peate te olem riigiportaali sisse logitud. Kui teie lemmikloom ei ole kiibistatud, kuid on mõnel muul viisil tähistatud (tätoveering, plekkmärk), siis peate te lemmiklooma registreerima Tõstamaa vallamajas. Lemmikloomi on võimalik registreerida vallamajas kohapeal või saates registreerimiseks vajalikud andmed e-mailile valdtostamaa.ee või posti teel Sadama tee 2, Tõstamaa alevik.Kui teie lemmikloom ei ole kiibistatud ega muul viisil märgistatud,siis annab teile vallavalitsus oma lemmiklooma märgistamiseks tasuta plekkmärgi. Lemmiklooma on võimalik registreerida vallavalitsuses kohapeal või saates registreerimiseks vajalikud andmed vallavalitsusele e-mailile valdtostamaa.ee või posti teel Sadama tee 2, Tõstamaa alevik.
Plekkmärk on võimalik kätte saada vallamajast või soovi korral toimetatakse see postiga koju.

Lemmiklooma märgistamiseks on teil samuti võimalik oma lemmikloom veterinaari juures kiibistada lasta, mille käigus saab veterinaar teie lemmiklooma kohe ka registreerida (küsige täpsemat informatsiooni kiibistamise kohta veterinaaridelt ja loomakliinikutelt).