Haanjamaal toimus IBU ja IOC toetusel korraldatud suvine seminarlaager

Haanjamaal toimus Rahvusvahelise Laskesuusatamise Liidu (IBU) ja Rahvusvahelise Olümpiakomitee (IOC) toetusel korraldatud suvine seminarlaager.

10.-19. juunini korraldas Eesti Laskesuusatamise Föderatsioon ja SÜ Võru Biathlon noorte rahvusvahelise seminarlaagri Haanjamaal Kurgjärve Spordibaasis ja Haanja Puhke- ja spordikeskuses. IBU-IOC programmlaagris osalesid nelja riigi, Gröönimaa, Leedu, Läti ja Eesti 21 noort laskesuusatajat ning 5 treenerit.

Ühistreeningud toimusid Haanjamaa kaunis looduses ning lisaks Haanja lasketiirule nähti ära ka kuulus Vällamäe tõus ning Suure Munamäe torn. Haanjamaa vaheldusrikas maastik on ideaalne koht suviseks ettevalmistuseks laskesuusatajatele. Seda kinnitas IBU ekspert-treener Kari Korpela, kelle sõnul toimus seminarlaager väga hästi valitud kohas ja programmi järgi. Lisaks kiitis ta noorte treeningtingimusi, mis on väga kõrgel tasemel.

Lisaks Haanjale tutvuti Võru Spordikeskuse staadioni ja spordihalli treeningvõimalustega ja käidi ka Otepääl SA Tehvandi Spordikeskuse, lasketiirus ja rullirajal, Otepää Seikluspargis ning Pühajärvel sõudmas.

Kõigile osalejatele jagati Rahvusvahelise Laskesuusatamise Liidu sertifikaat ning korraldajate poolt anti kõigile osalejatele sümboolikaga t-särk. Tänu ladusale korraldusele ja heale koostööle koostööpartneritega, hindas Kari Korpela seminarlaagrit kordaläinuks ning andis kõrge hinnangu korraldajatele. Tänama peame siinkohal SÜ Võru Biathloni, Kurgjärve Spordibaasi, Võru Spordikooli, Võru Spordikeskust ja Haanja vallavalitsust, tänu kellele toimus fantastiline rahvusvaheline noortelaager, seda külaliste sõnade läbi.

Kristjan Oja
ELSF peasekretär