30. juuni raievõistlused tulevad viimase aja kõige osalejaterohkemad

30. juunil toimuvad Eesti raiemeistrivõistlused Rakvere linna keskväljakul.

Kaasa teeb Eesti paremik: Andres Olesk, Taavi Ehrpais, Anto Laas ja palju juunioreid Luua metsanduskoolist. Osalema on lubanud tulla ka võistlejad Lätist, Soomest, Leedust ja Valgevenest. Kokku on viimase aja kõige osalejaterohkemale raievõistlusele Eestis oodata 35 võistlejat.

Raievõistluste avaala – langetamine – toimub sel korral metsas. RMK langil Mõedaku spordibaasi lähedal langetatakse eluspuid, nagu seda tehakse ka augusti lõpus Valgevenes toimuvatel raie maailmameistrivõistlustel. Eesti ühe parima raievõistleja Taavi Ehrpaisi arvates muudab puude langetamine metsatingimustes ala jälgimise vaatajale paremini arusaadavaks, sest see sarnaneb enam reaalsele metsas töötamisele.

Ülejäänud raiealade võistlused on Rakvere keskväljakul algusega kell 13, laasimine algab kella 16 paiku.

„Laasimine on vaieldamatult kõige huvitavam ja pingelisem ala, sest selle tulemustest sõltub praktiliselt alati ka võistluste üldtulemus ja seega koht pjedestaalil,“ ütles võistluste projektijuht Mart Kelk. „Võistlejad peavad säilitama veel päeva lõpuski külma närvi, olema kiired ja täpsed,” lisas ta.

Võistluste publikulgi on võimalus omavahel mõõtu võtta ja võita: päeva juht Margus Ader viib pealtvaatajate hulgas läbi viktoriine ja meeleolukaid võistlusi.