Ööjooksu korraldajad koguvad kilomeetrite jagu elamusi

Eesti Ööjooksul vallutas Rakvere tänavaid enam kui 6000 inimest. Iga kogutud kilomeeter võrdus elamusega, millest Ööjooksu korraldustoimkond kogub kokku värvikaid lugusi.

Eesti Ööjooksu korraldustoimkond kogub kokku videvikus Rakvere linnatänavaid vallutanud jooksjate, kepikõndijate ja niisama lustijate lood. Oma emotsioone vabas vormis kirja panema ja edastama on oodatud kõik sulesepad ja lihtsalt aktivistid.

„Juba laupäeval avastasin internetis erinevate blogijate postitusi, kuidas nad vallutasid Rakvere tänavaid, milliseid mahlakaid emotsioone nad kogesid ja kuidas nad jooksuks valmistusid,“ rääkis ajaveebe internetis uudistanud Eesti Ööjooksu pressiesindaja Kristel Kitsing. „Neid lugedes tekkis nii suur tahtmine ise rajale lustima minna ja kõigest osa saada,“ lisas ta. „Näiteks Tervis Plussi toimetaja Pamela Eesmaa ajaveebist postitust „Ööjooksu ülipikk muljetus“ lugedes sain naeru kihistada mitmest rajal kogetud emotsioonist. Rajal oli inimesi aga ju kuus tuhat – kilomeetrite jagu emotsioone, millest osa tahaks saada,“ sõnas Kitsing, kes plaanib spordipisikusse nakatunute ja radade nautlejate lood kokku korjata ja innustuseks teistelegi Ööjooksu veebi lugemiseks panna.

Ööjooksul osalejad saavad oma vabas vormis ja pikkuses kirjatöö edastada e-posti aadressil press@eestimaraton.ee hiljemalt 17. juuni südaööks. Korraldajad juhivad tähelepanu ka asjaolule, et hea pilt räägib rohkem, kui tuhat sõna – seega soovitavad nad üle vaadata ka üritusel kaadrisse püütud fotod ja võimalusel teksti juurde põimida ka ühe teemakohase illustratiivse foto. Vahvamaid Ööjooksu emotsioonide kajastajaid premeeritaks ning meeleolukamad lood leiavad kajastust ka Eesti Ööjooksu kodulehel www.eestimaraton.ee.

 8. juuni hilisõhtul kell 21.30 anti Rakveres start teisele Eesti Ööjooksule, milles sai end proovile panna poolmaratoni ja 10 km distantsil. Lustida sai ka ajavõtuta 5 km distantsil. Lisaks toimusid Mõmmi lastejooksud ja ratastoolisportlaste võistlus. Sel aastal vallutas Rakvere tänavaid erinevatel distantsidel enam kui kuus tuhat inimest.