Võru linnagalerii uued näitused

Täna kell 18.00 avatakse Võru linnagaleriis kolm uut näitust, mis jäävad külastajatele avatuks 5. juulini.

 Ari Liimataise ja Tartu kunstniku Priit Pajose “Ull ja Ullim”

“Ull ja Ullim” on teistkordne Äänekoski maalija Ari Liimataise ja Tartu kunstniku Priit Pajose ühine kahemehenäitus. 2011. aasta kesksuvel toimus nende esimene ühisnäitus Kesk-Soomes Äänekoski linnas Keittelejazz muusikafestivali raames.

Kuigi Liimataise ja Pajose maalide sümbolkeel ja tehnika on küllaltki erinev, ühendab mehi siiski paar tunnusjoont. Suurem ühisosa on absurdiline jutustus. Absurdiprillide läbi nähtud maailm annab figuraalset maali armastavale kidakeelsele kunstnikule suure vabaduse mõistujuttu ajada, filosofeerida või ka niisama pullida. Teise paralleelina võiks veel tuua teatud müstilise väreluse , mis mõlemal kunstnikul pildist pilti kordub. Mehed peavad absurdimaigulist kunsti ka pisut riskantseks, kuna oht on libiseda mageda nalja või karikatuuri valdkonda. “Seni kuni pildile tekkiv sümbol tuleb alateadvusest mitte “ülakorruse” aktiivsest tegevusest, peaks kõik siiski korras olema”, ütleb üks kunstnikest.

Maanus Mikkeli keraamikanäitus “Tölllugu”

1956. aastal Tartus sündinud Maanus Mikkel õppis  aastatel 1972-1976 Tartu Kunstikoolis puidu kunstilist kujundamist ja 1978-1988 kunstiakadeemias keraamikat. Ta on töötanud koondises Ars, Artesja Studio Ceramikumis. Alates 2001. aastast on Mikkel vabakutseline keraamik.

“Ajapikku on savi sees askeldamine üsna meeldivaks töllamiseks muutunud,siit ka näituse nimi.Võrus esinesin viimati 2006. aastal seega ehk üsna õige aeg endast uuesti märku anda. Viimase viie aasta jooksul on savi peale üksjagu uusi tegelasi tekkinud ja eks vanadki ole ajaga muutunud. Värvid jäävad endiselt maa ja taeva karva, leebe tuuleke puhub
ning lootkem jätkuvalt, et elu on ilus,” sõnab keraamik ise.

“Dünaamiline Peking” 

Kolmanda uue näitusena on huvilistel võimalik vaadata Hiina saatkonna fotonäitust “Dünaamiline Peking”.

Näituste külastamine on tasuta. www.vorulinnagalerii.ee