Virumaa suurperede toetuseks koguti 1800 eurot

Foto: Ain Liiva

Laupäeval toimus Rakvere Teatri terassil Ööjooksu toetajate ja partnerite tänuüritus, kus Rakvere Karmeli kogudusele anti üle Virumaa suurperede toetuseks Ööjooksu raames kogutud vahendid. Ööjooksu viiekilomeetrisele distantsile täishinnaga eelregistreerunute osavõtumaksust annetati 2 eurot piirkondlikuks heategevuseks. Kokku koguti Rakvere Karmeli kogudusele Virumaa suurperede toetuseks 1800 eurot.

«28. maist kuni 2. juunini korraldasime «Lapse kingades» nädala, mille sihtgrupiks olid suurpered, aga avatud oli see ka kõigile teistele,» rääkis pastor Gunnar Kottiesen toetuse kasutusest. «Koostööst Ööjooksuga sündis ka antud nädala raames uus projekt, mis võimaldab Gruusia sõjapõgenike laagris veetnud lastel viibida kümme päeva augustis Eestis, et saada inspiratsiooni tulevateks päevadeks,» lisas Kottiesen, kelle ütlusel veedavad lapsed kaks kuni kolm päeva Rakveres, veel ka Keilas, Tallinnas ja Ida-Virumaal.

Eesti Ööjooksu korraldaja MTÜ Rakvere Maraton piirkonna vabaühendusena otsis eelmisel aastal vahemikus 1.-20. oktoober piirkondlikku heategevusobjekti, et annetada tuleva aasta Ööjooksu viiekilomeetrisele distantsile täishinnaga eelregistreerunute osavõtumaksust oluline osa piirkondlikuks heategevuseks.

Otsingule kandideeris seitse projekti. Sisulisi kirjeldusi taotlejast ja toetuse vajadusest laekus korraldajatele tähtajaliselt neli ning ettepanekuid saabus kolm. Partneri valikul sai Eesti Ööjooksu korraldustoimkonna jaoks määravaks Karmeli koguduse pikaajaline taust sotsiaalvallas ning eestvedajate tugev motiveeritus ja avatud suhtlemine.