Juuni algus toob maailmakoristuse mõttetalgud

 

1.-2. juunil toimub von Krahli teatris Tallinnas reklaami-, turundus-, kommunikatsiooniala inimeste mõttetalgud Green House, kus arutatakse selle üle, kuidas Eestist alguse saanud idee – Teeme Ära! – viia miljardite inimesteni maailmas!

GreenHouse on esmakordselt toimuv vabas vormis ajurünnak, mille eesmärgiks on 24 tunni jooksul mõelda koos välja loovad lahendused ühel Eesti jaoks olulisel teemal.

Teeme Ära toimus esmakordselt 2008. aastal, kus ühe päeva jooksul koristasid 50 tuhat inimest Eestimaa prügist puhtaks. Idee on kiirelt levimas üle maailma. Tänaseks on Teeme Ära ehk Lets Do It liikumisega liitunud juba 94 riiki, neist üle 30 on ka koristusaktsiooni läbi viinud.

Maailmakoristus 2012 raames koristavad umbes pooled maailma riikidest. Maailmakoristus 2013 eesmärgiks on kaasata liikumisse ka kõik ülejäänud riigid, et kogu maailm prügist puhtaks saaks Suur eesmärk on jõuda prügivaba maailmani. Tegemist on suurima vabatahtlike projektiga maailmas ja see on alguse saanud Eestist.

GreenHouse ülesanne on töötada välja reklaamikampaania Maailmakoristus 2013 idee levimiseks maailmas ning tekitada inimestes soov prügivaba maailma järgi.

Lahendamist vajavad järgmised küsimused, kuidas inspireerida riike,  kes veel ei ole liitunud World Cleanup 2012 ideega j akuidas viia maailmakoristuse idee iga inimeseni maailmas ja kaasata ta prügi koristama omas riigis.

Koristamisest olulisem on aga, kuidas tõsta inimeste teadlikkust tarbimisega kaasnevast prügist ja selle ohtlikkusest keskkonnale ning tekitada inimestes vajadus luua prügivaba maailm?

Esmane eesmärk on leida läbi kampaania koristusaktsiooni eestvedajad veel mitte liitunud maadesse ning tekitada ülemailmne vajadus prügivaba maailma järgi.

Tule ja veeda kaks päeva oma ala tegijate seas ning teeme midagi koos Eesti jaoks ära!