Tehvandi staadion muutub sel nädalal lennuväljaks

Tiibvarjusport. Foto: Paap Kõlar
24. – 27. mail korraldab Eesti Tiibvarjuspordi Liit Otepää-Palupera ümbruses esmakordselt rahvusvahelised motovarjuspordi võistlused, mis on ühtlasi testiürituseks aasta hiljem samas toimuvatele mastaapsetele Euroopa Meistrivõistlustele motovarjuspordis. 26. mail muudetakse Tehvandi staadion omapäraseks lennuväljaks.

Võistluste raames, laupäeva õhtul, ajavahemikul kell 20.00-21.30 toimub Tehvandil publikule suunatud lennushow.

Ürituse ühe korraldaja Paap Kõlari andmeil saabub laupäeva õhtul lennates Tehvandile rahvusvaheliselt kirev lennuseltskond, mis kindlasti ei jää otepäälastele märkamatuks, kuna õhus tiirlevaid erinevaid lennuaparaate saab olema rohkesti. Järgnevad staadionilt üle- ja läbilennud, formatsioonilennud, demo- ja trikilennud staadioni kohal, serpentiinid, suitsud ja muud põnevat.

Eriti soodsa ja tuulevaikse ilma korral võib näha ka põnevamate täpsusharjutuste tutvustusi ning üllatusena ehk isegi paari päris uut ja ekstreemset lennueksperimenti. ,,Meie spordiala on väga ilmatundlik ja oleme valinud selleks ürituseks parima võimaliku aja, lõplikud olud aga selguvad ikkagi alles kohapeal. Kui vähegi võimalik, toimuvad vahemaandumised ja stardid otse staadioni tribüüni ees, seal teeme siis ka juttu ja tutvustame huvilistele motovarjusporti lähemalt,“ kinnitas Paap Kõlar.

Sissepääs Tehvandi tribüünidele on tasuta ning kohapeal on avatud Tehvandi kohvik. NB! Sõltuvalt tuuleoludest võib programm muutuda.

,,Kuigi Otepääl tegeletaks aastaringselt juba kõikvõimalike spordialadega, selgub, et siin on tipphooaegade vahel ruumi ka lennuspordile,” kommenteeris Paap Kõlar Otepää kasvavat haaret.

Täiendav info: Paap Kõlar 50 51015

Facebook: http://www.facebook.com/events/175752402543595/

Lisainfot võistluste ja motovarjuspordi kohta:
http://www.eppa.ee/?lang=1
http://www.eppa.ee/index.php?sisutekst=22&lang=1
http://www.propeller.ee/uus/
http://www.lennusport.org/spordialad/tiib-ja-motovari

Allikas: Eesti Tiibvarjuspordi Liit