Maailma suurim laste rattaralli juba sel laupäeval Tartus

30. Tartu Rattaralli lastesõidud. Foto: Tarmo Haud
26. mail kogunevad tuhanded lapsed Tartu kesklinna, et osaleda SEB 31. Tartu Rattaralli lastesõitudel. Kui eelmisel aastal võttis üritusest osa veidi üle 3000 lapse, siis sel aastal on korraldajad valmis 3500 lapse osalemiseks.

„Nii suure osalejate arvuga ürituse näol on tegemist maailma suurima lastele korraldatud rattaralliga! Üritusest osa võtma on oodatud nii väikesed algajad rattasõitjad kui ka juba suuremad rattasõbrad. Tartu Rattaralli lastesõite on korraldatud juba 28 aastat ning soovime seda traditsiooni kindlasti jätkata ka tulevikus,“ lausub Klubi Tartu Maraton projektijuht Kunnar Karu.

SEB 31. Tartu Rattaralli lasteüritused on osaks terve nädalavahetuse ehk reedest pühapäevani kestvast üritusest Estonian Cycling Weekend 2012, mis koondab endas profisõite, rahvasporti ning laste rattasõite olles maailmas unikaalseks sedalaadi ürituseks.

Üritus saab alguse laupäeval, 26. mail kell 10.45 Tartu kesklinnas Turu tänaval, kui esimesena stardivad tõukeratastel võidu sõitvad maskotid. Seejärel istuvad rattasadulasse lapsed ja algavad laste TILLUsõidud ja MINIrallid.

Et üritus oleks turvaline, on kõkidel osalejatel kohustuslik kanda kiivrit – ka lastega kaasasõitvatel lapsevanematel!

Kõik SEB 31. Tartu Rattaralli lasteüritustel osalevad lapsed on võitjad ja seega kingitakse finišis kõikidele lastele päris medal ja diplom. Lisaks loositakse kõikide osavõtjate vahel välja auhinnad SEB 31. Tartu Rattaralli koostööpartneritelt.

Ka mitmendat aastat pojaga lasteüritustel osalev Kristel Berting on perega SEB 31. Tartu Rattaralli lasteüritustele tulemas. “Poeg küsis juba sügisel, et “emme, kuna need ägedad võistlused tulevad, kus ma endale medali kaela saan?”,” naerab Kristel.

Üritus on kõigile tasuta, kuid vajalik on eelregistreerimine www.tartumaraton.ee keskkonnas.

Allikas: Klubi Tartu Maraton