Otepääl alusti disc golfi päevakutega

Disc golf on uus ja huvitav spordiala, mis viimastel aastatel on üha enam populaarsust kogunud. Tänaseks arvatakse Eestis olevat ligi tuhat harrastajat. Otepääl on huvilistel võimalik alates maikuust osaleda disc golfi päevakutel.

Otepää Vallavalitsuse sporditöö spetsialisti Martin Tederi sõnul jõudis Otepääle disc golf eelmise aasta juunis, kui Tehvandile rajati 18 korviga püsirada. Siinset rada hinnatakse Eesti üheks parimaks ja see sobib nii algajale kui kogenud mängijale. Tänu mitmekülgsele maastikule on mängimine põnev ja vaheldusrikas. Kogu raja läbimine võtab ligikaudu poolteist kuni kaks tundi, sõltuvalt mängijate arvust ja tasemest.

”Otepää disc golfi päevakud on mõeldud nii esmakordselt mängijatele, kui ka juba kogenud harrastajatele,” selgitas Martin Teder. ”Eesmärk on anda kõigile võimalus osa saada sellest huvitavast mängust ning tuua kokku seni omaette mängimas käinud harrastajad. Koos mängides ja üksteiselt õppides tõuseb kindlasti ka erinevate osapoolte mänguoskuste tase.”

Disc golfi mängitakse spetsiaalsete lendavate taldrikutega ehk discidega. Mängu eesmärk on tabada vähima visete arvuga spetsiaalset korvi, mille sisse peab disc maanduma. Ketast visatakse nagu tavalist lendavat taldrikut ning järgmist viset sooritatakse sealt, kuhu eelmine maandus. Igale korvile lähenemist alustatakse eraldi kohast.

Ootame kõiki seda uudset ala proovima!