Pühapäeval Rõuge kirikus: Heli Teppole pühendatud kontsert koos Tõnis Mäega

Pühapäeval, 13. mail kell 16 saab Rõuge Maarja kirikus kuulata emadepäeva kontserti, mis on pühendatud omaaegse tunnustatud Rõuge muusikaõpetaja Heli Teppo 85. sünniaastapäevale. Kaasa löövad Heli Teppo lapselapsed, Rõuge kooli vilistlastest koosnev Helikoor, VNMÜ bänd ja Tõnis Mägi.

Kontserdile järgneb kohvilaud Rõuge koolis. Ka on võimalik tutvuda koolimaja ja kevadnäitusega. Näitusel saab vaadata endiste ja praeguste Rõuge õpilaste loomingut.

Kontsert on kõigile tasuta.

Lauluõpetaja Heli Teppo (22.03.1927-14.12.1996)

Picture Helikoori liikmed mäletavad Heli Teppot (fotol) hallipäise lauluõpetajana, kellel oli alati helihark taskus. Tema jaoks oli täpsus ja distsipliin ülimalt tähtsad, mis viisid Helikoori esimese kategooria kooride sekka ning vahele ei jäänud ükski Laulupidu.

Heli Teppo õpetajakarjäär algas Vana-Saaluse koolis kehalise kasvatuse ja muusikaõpetajana. Hiljem jätkas ta lauluõpetaja tööd Rõuge põhikoolis. Väsimatu visadusega süstis ta muusikaarmastust koorilauljatesse ning andis neile kaasa tugeva musikaalse põhja nii muusikaga tegelemiseks kui ka selle hindamiseks.

Heli Teppo laste ja lastelaste argipäev on tihedalt seotud muusikaga. Poeg Andres on Keila muusikakooli direktor ja tütar Inge töötab Vanalinna hariduskolleegiumi muusikakoolis klaveriõpetajana. Lapselapsed on andekad viiuli-, tšello- ja orelimängijad, kes annavad oma panuse ka emadepäevakontserdil Rõuges.