Jooksumaraton korraldas retrostiilis ühistreeningu

Foto: Kaimo Puniste
Eile õhtul, 23. aprillil oli hoolimata hommikusest vihmasajust jooksumaratoni ühistreeningule kogunenud üle 300 jooksu- ja kepikõnnisõbra, kelle abiga avati Tartu Jooksumaratoni juubeliprogramm ning ühtlasi ka Klubi Tartu Maratoni kevadiste maratonide programm.

Kuna Tartu Jooksumaraton tähistab sellel aastal oma 30. sünnipäeva, siis toimus ühistreening retrostiilis. Retrohõngu lõid nii aegumatu viisi taustal tehtud soojendusvõimlemine, legendaarne Tartu Maratoni rada kui ka kõik vahvate kostüümidega inimesed. Ühtlasi tegi eile maratonidebüüdi Tartu Kevadpäevade maskott Villem, kes läbis vapralt 10 km pikkuse distantsi.

SEB 30. Tartu Jooksumaratoni võistluste direktor Kunnar Karu tänab kõiki osalejaid ning innustab kõiki ka maratonile tulema: „Mul on hea meel, et nii paljud maratonisõbrad tulid hoolimata väikesest vihmasajust Tartust kohale, see näitab, et tegemist on tõeliste rahvasportlastega, kes ei karda ei tuult ega vihma. Esimesed sammud oma tervise heaks on nüüd tehtud, maratonirajaga tutvust tehtud ning nüüd ei olegi muud kui jooksumaratonil kohtume!“.

Ühistreeningul osalenud rahvasportlane Maarja Pilipenko julgustab samuti teisigi jooksumaratonil osalema: „Vabas looduses jooksmine on nii mõnus! See annab tohutu energia ning mis oleks veel parem kui tunne, et sa teed enda jaoks midagi head. Maraton on tõepoolest rõõm!“

Eilne ühistreening näitas, et vaatamata mõnedele natuke märjematele kohtadele on rada võrreldes eelmise aasta sama ajaga palju paremini kuivanud ning rajameistril on võimalik pehmemad kohad 13. mail toimuvaks jooksumaratoniks hakkepuiduga katta.

SEB 30. Tartu Jooksumaraton toimub 13. mail ning valida saab 23 ja 10 km distantside vahel ning samuti saab valida, kas läbida rada joostes või kepikõndi tehes. Soodsam registreerimisvoor kestab kuni 4.05. Lisainfo: www.tartumaraton.ee.

Allikas: MTÜ Klubi Tartu Maraton