Aitame väikest Kellit

MTÜ Naerata ometi katab väikese Kelli ravilkäimise transpordikulud.

Kelli on kahe aasta ja seitsme kuune väike armas tüdruk, kes põeb rasket eptileptilist ensefalopaatiat. See haigus tähendab, et tal esineb eri liiki krampe ehk siis nii lihas- kui ka epilepsiakrampe. Haiguse tõttu on tema vaimne ja motoorne mahajäämus väga suur.

Kui haiguse avastamisel arvati, et see väike tüdrukuke ei näe oma esimest sünnipäeva ega arene üldse, siis praeguseks ta elab ja areneb. Kelli tunneb ära oma pereliikmed, suhtleb nendega lalisedes, tahab hirmsasti istuda, aga tema selg on väga nõrk. Ainus ja peamine asi, mis teda on arendanud ja arengut juurde andnud, on füsioteraapia.

Kelli käib füsioteraapias kaks-kolm korda nädalas, aga kodust asub see 25 km kaugusel, see teeb edasi-tagasi 50 km sõidu. Lisaks on Kelli lisahapniku all, sest tema kopsud ei suuda  piisavalt hapniku kehasse laiali transportida, ja pidevate kopsupõletike tagajärjel on tal ka astma. Samuti on kahjustunud neel, mis tähendab, et ta saab süüa ainult püreeritud toitu. Peale selle käiakse pidevalt Tartus Kellit raviarstile näitamas  ja kuna Kelli ei nuta, vaid krambitab, siis juhtub ka seda, et tuleb kiirkorras Tartusse sõita, et välja selgitada krampide põhjused ja muuta raviskeemi.

Kelli on väga palju arenenud just tänule füsioteraapiale. Tal on olemas pilgukontakt, ta neelatab paremini toitu, ta tahab istuda ja ka oma jalgele toetuda, mis tähendab, et on olemas lootus, et kunagi hakkab ta ka kõndima.

MTÜ kogub rahalisi annetusi alates 01.04.2012, esialgu aastase perioodi jooksul.

Kelli transpordikulu kuus on ligi 300 eurot, aastas on seega kulu transpordile kokku  ligi 3600 eurot, mida proovime peamiselt ettevõtete toel kokku saada. MTÜ toetab peret transpordikulutuste katmisel, andes pere käsutusse kuulimiidiga bensiinikaardi.

Kuidas Sina saad aidata?

Selleks, et aidata, on kaks võimalust:

Pangaülekanne:

Sampo pank 332132960003
SEB 10220101993019
Swedbank 221046387155
Saaja: Naerata Ometi MTÜ
Selgitus: Kelli toetuseks
Kindlasti lisada ka isikukood, et järgmisel kevadel saada tagasi annetuse tulumaks.

SMS-annetus:

Saada SMS numbrile 13013 märksõnaga Naerata kelli annetad 1,6 eurot
Saada SMS numbrile 13017 märksõnaga Naerata kelli annetad 3,2 eurot

Kampaaniat toetavad Messente.com, Elisa, Tele2 ja EMT, kes ei võta kampaania puhul teenustasu!

Lisainfo: 

Kuno Kompus – kuno(at)naerataometi.ee – 5625 4534