Viljandi Pärimusmuusika Ait ootab sünnipäevale

Viljandi Pärimusmuusika Ait saab juba neljaseks. Foto: folk.ee
24. märtsil peab Viljandi Pärimusmuusika Ait oma neljandat sünnipäeva. Seda rõõmupäeva tahame tähistada ka Sinuga, kallis sõber, kes Sa ikka ja jälle leiad Aidast üles pärimusepärlid ning annad oma panuse meie hingeelule. Selleks puhuks toob pärimusebuss, mis sünnipäeval kulgeb liinil Setomaa-Šotimaa, püünele tantsulise kolmiku nimega Klapp ning armastatud laululinnu Kate Youngi koos sõpradega.

Et kevade meeleolu rõhutada ning külaliste suunurki kergitada, sirisevad sünnipäeval ka kevadetnolised. Õndsas meeleolus saadab pidulised hommikusse etnobiidipidu Folkloob, kus seekord asuvad pulti DJ HU alias Hannaliisa Uusma ning DJ Suits alias Juhan ja Janne Suits. Tule meiega rõõmu jagama, hää sõber!

Ajakava:
18:00 avatud kohvik väikeses saalis, sirisevad Kevadetnolised
19:00 Kate Yong ja sõbrad suures saalis
20:15 avatud kohvik väikeses saalis, sirisevad Kevadetnolised
21:00 tantsuks mängib ansambel Klapp suures saalis
22:00 avatud kohvik väikeses saalis
22:30-23:30 tantsuks mängib ansambel Klapp

Kell 17.30 – 22.30 avatud laste mängutuba.

Kate Young (Šotimaa)

Kate Young on unikaalne laulja, viiuldaja ja helilooja Šotimaalt, kes pälvis hiljuti Newcastle’i Ülikooli pärimusmuusika eriala esimese klassi aukirja. Tema looming varieerub rahvalikest lauludest instrumentaalsete viisideni. Kate lööb kaasa euroopa ja ladina-ameerika sugemetega ansamblis Ethno in Transit, kellega koos on ta erinevate maade folkmuusikat ja -traditsioone käinud tutvustamas lisaks Euroopale ka Austraalias. Pärimusmuusika Aida sünnipäeval, 24. märtsil jagab Kate lava oma Eesti sõpradega. Temaga musitseerivad basskitarrist Marti Tärn, naelapilli spetsialist Silver Sepp ning Setomaalt pärit kitarrist Jalmar Vabarna.

Kuula-vaata: http://www.youtube.com/watch?v=kQBxZlgLJNs

Ansambel Klapp (Setomaa)

Ansambli „Klapp„ moodustavad Seto Kuningriigi tunnustatud meistrid: Toomas Valk (parim karmoškamängija 2010, 2008, 2006), Jalmar Vabarna (parim kasatski tantsija 2008, 2006) ja Kristjan Priks (parim kandlemängija 2008). Nende hoogne, leidlik ja variatsiooniderikas esitluslaad on ülimalt kaasakiskuv ning seadetes on ohtralt värskendavat jõudu ja elegantset ilu. Just muusikaline KLAPP on see, mis hoiab koos seda fantastilist triot ning arendab Setu tantsumuusika kõlapilti.
– Sille Ilves, ans “Sild”, “Taran”, Wales.

Allikas: Eesti Pärimusmuusika Keskus