Noortekeskused pööravad koolivaheajal tähelepanu maailmas valitsevatele ohtudele

19.-23. märtsini toimuval kevadisel koolivaheajal keskenduvad Tallinna noortekeskused maailmas valitsevatele ohtudele, nendest teavitamisele ja hoidumisele. Noortele korraldatakse mitmeid teavitustegevusi nii noortekeskustes kui keskusest väljas ning linnalaagreid.

Koolivaheajal peetavatesse infotundidesse on kaasatud mitmed külalised. Näiteks külastavad noortekeskusi noorsoopolitseinikud ja vangla noorsoospetsialistid. Noortele räägitakse, millised ohud varitsevad meid tänavatel, miks üldse satutakse vanglasse ning millised on noorte võimalused pärast vanglast vabanemist.

Lisaks toimuvad mitmed töötoad, kus õpitakse enesekaitset, tegema animatsiooni, fototöötlust ja helisalvestust. Räägitakse ka interneti ohtudest ja võimalustest ning mängitakse ebatavalist mängu „Maailm tagurpidi“. Muuhulgas korraldatakse noortele tõukeratta jm võistlusi, filmiõhtuid ning külastatakse meediahuviliste noortega raadio- ja telemaja. Koolivaheaja reedel saavad aga kõik huvilised oma julgust ja meeskonnatööoskust proovile panna ühisel laservõistlusmängul.

Kõiki teadushuvilisi noori oodatakse Pääsküla noortekeskuse linnalaagrisse „Mismõttes Teadus?“. Viiel päeval külastatakse Biorobootika Keskust, Energia avastuskeskust, AHHAA teaduskeskust ning kino Artist. Linnalaagris osalemiseks toimub eelregistreerimine 14. märtsini.

Linnalaagrit korraldab ka Lasnamäe noortekeskus, kus kõik tegevused on seotud kosmosemaailmaga. Meisterdatakse ufosid, lendavtaldrikuid, rakette jms. Käiakse kinos Kosmos, Energia avastuskeskuses, SKY raadios, Tallinna Tähetornis jne. Linnalaagris osalemiseks on vajalik eelregistreerimine, mis kestab 16. märtsini.

Täpsema info koolivaheaja tegevustest leiab Tallinna noorte infokeskuse kodulehelt www.taninfo.ee/kevadine-koolivaheaeg-2012/ ja noortekeskuste veebilehtedelt.

Tallinna Noorsootöö Keskus on katusorganisatsiooniks seitsmele Tallinna noortekeskusele, Tallinna noorte infokeskusele ning Tallinna ja Harjumaa teabe- ja nõustamiskeskusele. Sihtrühma moodustavad eelkõige 7-26aastased noored.

Lisainfo koolivaheajast ja noortekeskuste kontaktidest: www.taninfo.ee/kevadine-koolivaheaeg-2012/

Allikas: Tallinna Noorsootöö Keskus