Viljandimaa messistend osutus reisimessil rahva lemmikuks

Tegusad mulgid turismimessil. Foto: Viljandi maavalitsus
Nädalalõpul Tallinnas peetud messil Tourest 2012 oli kõigil messikülastajatel võimalus valida oma lemmik messistend; siseturismile suunatud „Puhka Eestis“ halli eksponentide seas võitis selle tiitli Viljandimaa.

Võitjale saab osaks 1000 euro väärtuses reklaamiteenuseid Turismiweb.ee-lt 2012. aastal. Turismiveebi eestvedamisel korraldatud hääletamisel järgnesid Viljandimaale Saaremaa ja Hiiumaa messistendid.

Viljandimaa oli Tourest messil esindatud koostöös Viljandi maavalitsuse, Viljandimaa Omavalitsuste Liidu, Viljandi linnavalitsuse ja Viljandi turismiinfokeskusega. Viljandimaa esindajate teatel pakkus siinne turismipiirkond messikülastajatele suurel hulgal kaasalöömise lusti. Rõhku pandi ehedate elamuste ja õpetlike tegevuste pakkumisele juba messihallis, et anda maakonna külalistele teada – seda kõike võib täiel rinnal Viljandimaal nautida.

Viljandimaa pinnal tutvustasid end Hilda Villa, Grand Hotel Viljandi, Energia talu, Olustvere mõis, Pärimusmuusika Ait, Bonifatiuse Gild ja Mulgimaa Arenduskoda. Vaatamist ja tegevust pakkusid meisterdamise ja pärimusmuusika õpitoad, messikülalistele oli maitsmiseks Olustvere lihaleiba, Viiratsi vorstitooteid ja Viljandimaal toodetud spordijooke, samuti mulgi putru ja kama. Kätt sai proovida suure Viljandi linnakaardi värvimisel.

Palju elevust tekitas Viljandimaa esindajate sõnul Tourestil taas traditsiooniline Viljandimaa õnneloos, mille ühe atraktiivsema auhinna – Viiratsi Lihatööstuse suitsupõrsa – viis koju tallinlane Rauno Palm.

Viljandi messimeeskond tänab kõiki toetajaid, kes aitasid kaasa Viljandi õnneloosile ja maakonna tutvustamisele.

17.–19. veebruarini Tallinnas Eesti Näituste messikeskuses peetud 21. rahvusvahelist turismimessi Tourest 2012 külastas korraldajate teatel kolmel päeval kokku 26 080 inimest. See on messi ajaloos külastajate rekordarv. Seni kõige enam – 23 734 külastajat – oli 2010. aastal. Tänavune mess tõi ühtlasi kokku ka rekordilise arvu, 468 põhi- ja kaaseksponenti kokku 26 riigist.

Tourest on Baltikumi vanim ja suurim reisimess. Alates 1991. aastast toimuvat messi korraldab Eesti Turismifirmade Liit, alates 2003. aastast tehakse seda koostöös EASi Turismiarenduskeskusega.

Allikas: Viljandi maavalitsus