Tunnustati Kuressaare mulluseid parimaid

Reedel, 20. jaanuaril toimus Kuressaare kultuurikeskuses traditsiooniline linnavolikogu esimehe ja linnapea pidulik vastuvõtt, kus tunnustati ja tänati 2011. aasta parimaid tegijaid.

Kuressaare omavalitsuse töösse suure panuse andmise eest said tunnustuse linnavalitsuse pikaajalised töötajad keskkonnaspetsialist Karli Valt ja vanemmaakorraldaja Piret Laid.

Aasta kojamees 2011 on Helju Rattas, kes hooldab nelja suure kortermaja hooviala Ida-Niidus ning Tallinna tänava ääres.

Aasta korrakaitsjaks 2011 kuulutati Lääne Politseiprefektuuri Kuressaare politseijaoskonna piirkonnapolitseinik Ahto Aulik.

Kuressaare linnavalitsuse ning linnavalitsuse hallatavate asutuste järel oli avaliku sektori üksusena suurim üksikisiku tulumaksu maksja 2011. aastal Kuressaare Haigla SA.

Erakapitalil põhinev suurim üksikisiku tulumaksu maksja 2011. aastal oli Saaremaa Tarbijate Ühistu. Erakapitalil põhinev suurim üksikisiku tulumaksu maksja 2011. aastal oli ka OÜ Merinvest.

Suurim üksikisiku tulumaksu maksja töötaja kohta 2011. aastal oli Skype Technologies OÜ.

Suurima üksikisiku tulumaksu kasvuga ettevõte 2011. aastal oli Saare Dolomiit-Väokivi OÜ. Suurima üksikisiku tulumaksu kasvuga ettevõte 2011. aastal oli ka Arco Ehitus OÜ.

Enim töökohti loonud ettevõte 2011. aastal oli Trelleborg Industrial Products Estonia OÜ.

Ehitus- ja arhitektuuriauhinnad 2011: valiku tegemiseks püstitati aastal 2011 liiga vähe uusi ehitisi, järgmisel aastal loodetakse välja kuulutada Kuressaare Parim Ehitis 2011-2012.

Tunnustuse Värv Kuressaare majal said Kitsas 8 elamu ja Pihtla tee 47 kortermaja.

Kaunite Kunstide stipendiumi 2011 sai rahvatantsukunsti edendamise eest Kuressaare Gümnaasiumi algklasside õpetaja ja rahvatantsuringide juhendaja Merle Tustit.

Aasta tegu kultuuris 2011 on 15. Kuressaare Merepäevad ja 2.Saaremaa Merenädal, tegijaiks meeskond koosseisus: Reet Truuväärt, Villu Veski, Mati Talvistu, Maris Rebel, Heli Jalakas, Jüri Aljas, Andrus Unger, Rein Sepp, Lii Pihl, Nele Teiv, Krista Riik, Lindia Lallo, Edgar Haavik, Eha Talvistu, Andrus Aumees, Oskar Jõgi, Margus Hiet ja Kuressaare noored vabatahtlikud.

Aasta tegu hariduses 2011 stipendiumeid oli kolm. Tunnustuse sai Kuressaare Muusikakooli keelpilliõpetaja Laine Sepp. Tema eestvedamisel on toimus Kuressaares 2011. aastal juba kümnes poiste keelpillifestival, mis on saanud rahvusvahelise tuntuse osaliseks. Sama tunnustustuse said ka rahvusvahelise lingvistikaolümpiaadi 2011. aasta pronksmedalist, Kuressaare Täiskasvanute Gümnaasiumi õpilane Mihhail Afanasjev ning mitmekordne maakondlike ja üleriigiliste olümpiaadide võitja, rahvusvahelise loodusteaduste olümpiaadi 2011. aasta pronksmedalist, Saaremaa Ühisgümnaasiumi 9. klassi õpilane Magnus Kaldjärv.

Aasta parimaks noorsportlaseks 2011 kuulutati Mihkel Räim.

Aasta parim sportlane 2011 on Keith Pupart.

Aasta parim treener 2011 on Saaremaa Spordikooli ja Saaremaa Merispordi Seltsi purjetamistreener Kristiina Klaos.

Aasta tegu spordis 2011 on sportlik-meelelahutuslik üritus Saaremaa Spordisöprade Söu.

Aasta tegu 2011 – see on kingitus heast südamest: Asta ja Harry Leo Kingissepp toetasid 20 000 eurose annetusega Kuressaare Linnateatrit, Kuressaare Haiglat ja Kudjape kalmistut.

Aasta tegijaks 2011 kuulutati Toomas Leis Kuressaare seltsi- ja muusikaelu edendamise ning Saaremaa noorte muusikute motiveerimise eest 2011. aastal.