Antakse start 28. Viru Maratonile

Laupäeval, 28. jaanuaril antakse avapauk suurejoonelisele kuuest etapist koosnevale pikamaasuusatajate sarjale Estoloppet. Esimene avavõistlus, 28. Viru Maraton, toimub Lääne-Virumaal Rakvere külje all Mõedakul. Vastavalt võimetele saab valida kas 42 km või 25 km pikkuste radade vahel, kuid eraldi sõidud on ka kõige pisematele.

Maratoni korraldaja Evi Tormi sõnul on tingimused võistluse korraldamiseks väga soodsad ning ettevalmistused sujuvad plaanipäraselt. “Külmakraadid liiguvad langevas ja lumesentimeetrid tõusvas joones ning Estoloppeti avaetapp toimub õigeaegselt. Möödunud nädalavahetusel sadas maha ilus värske lumi ning rajameister sõitis sisse ka korralikud jäljed,” kutsub Torm suusasportlasi end võistlusele kirja panema.

Eelregistreerimine soodushinnaga kestab veel kuni 18. jaanuarini. Pikale distantsile minejatel tuleb stardimaksuna välja käia 20 eurot ja lühemale minejatel 16 eurot. Alates 19. jaanuarist on stardimaksudeks vastavalt 27 eurot ja 22 eurot. Registreerida saab end veebilehel www.sportinfo.ee. Mullu ületas Viru Maratoni finišijoone üle 1200 suusataja.