Sel talvel saab Haanjamaal ringi seigelda kelgukoerarakendiga

Haanjamaal, Leoski külas on juba mõnda aega kuulda koerakarja haukumist ja ulgumist. Sel talvel on väikesed seltskonnad oodatud koerarakenditega looduses liikuma. Talvine seiklus Grööni kelgukoertega saab teoks vaid ettetellimisel ja nädalavahetustel.

Koerarakenditega looduses liikumiseks on sel talvel kaheksa noort sõidukoera, neist on võimalik moodustada neli kahekoerarakendit või üks neljakoerarakend ja kaks kahekoerarakendit, mida külastaja ise juhib. Kelgukoera seikluse osad on: Grööni koera tõu tutvustus, koerte rakendamine, rakendi juhtimise algõpetus, koerarakendi juhtimine (sõit kelgu taga jalastel seistes), kuum jook lõkketule ääres. Koerarakendi juhtimisega saadakse hakkama alates 14. eluaastast. Laste sõidutamiseks sel talvel veel kelkusid pole. Riietuda tuleb talviselt, kuid sportlikult: kindad, mütsid, kontsadeta saapad. Sõit kelgukoertega on seikleja omal vastutusel, sest koerad on ikka koerad ja koerustükke tuleb ette väljaõppest hoolimata.

Suuremad grupid on eelneval kokkuleppel teretulnud Grööni kelgukoerte kenneliga tutvuma ja kelgukoerarakendi sõidu demonstratsioonile.

Pille Saarnits, tel 523 3848, pille.saarnits@gmail.com

Aulis Saarnits, 510 6954, aulissaarnits@gmail.com

skylinedog.blogspot.com