Eesti koolilapsed on kogunud taaskasutuseks ligi 20 000 tühja mahlapaki

 Eesti koolides juba oktoobri algusest aktiivselt käivitunud ning eelkõige hariva sotsiaalse kampaania Tetra Pak mahlapaki kogumismängu  on Eesti koolilapsed kogunud taaskasutuseks juba ligi 20 000 tühja mahlapakki.

 Tetra Pak mahlapaki kogumismäng toimub koolilaste hulgas üle Baltikumi. Iga riigi võistkonnad konkureerivad omavahel eesmärgil koguda võimalikult palju tühje mahlapakke, et ehitada neist kõrgeim virtuaalne “pakitorn”. KOlmes riigis on kokku kogutud üle 123 000 paki, mille kõrguseks on rohkem kui 26 kilomeetrit.

 Üle kogu Eesti võtab Tetra Pak mahlapaki kogumismängust osa juba pea 6000 last 87 koolist üle Eesti. Neid on erinevates vanustes, alates lasteaialastest kui abiturientideni välja. Kogutakse nii suurtes linnakoolides kui väikestes maakoolides. Viimastel andmetel on Tetra Pak mahlapaki kogumismängu liidrid Jõgeva Gümnaasiumi 7. klass, kelle  kogutud pakenditest ehitatud virtuaalse torni kõrgus on 494,75 m ja Tallinna Laagna Lasteaed Põhikooli 1.-3. klass (462,82) 26,74 m. 

Kõigi tiimide virtuaalse “torni” kõrguseid ja kogutud pakkide koguseid saab jälgida ka onlines kampaania kodulehel www.parismahl.ee.

Võistlus kestab 11. detsembrini, siis tulevad „Ligatne“ paberivabriku esindajad koolidesse kogutud Tetra Pak pakenditele järele. Kõik kokkukogutud pakendid viiakse paberivabrikusse ümbertöötlemiseks ja neist tehakse uus paber.

One thought on “Eesti koolilapsed on kogunud taaskasutuseks ligi 20 000 tühja mahlapaki”

  1. Mis on selles kampaanias harivat? Enam ei loe see, et kõik tetrapakid tuleb kodudest kooli vedada. Võidab hoopis see kes suudab poest kõige rohkem uusi tooteid osta, et siis tühjaks kallata (annaks taevas et ikka ära juuakse!) ja kooli viia!!! Kusjuures ei tohi eksida! Arvesse lähevad ainult TetraPak logoga pakendid!

Kommenteerimine on suletud.