Sibyl Vane tituleeriti Eesti parimaks noortebändiks

Reede hilisõhtul Von Krahlis toimunud Noortebänd 2011 finaalis selgitati kuue lõppvooru jõudnud ansambli seast välja selle aasta parim noortebänd. Õnnelikuks võitjaks osutus Pärnu ansambel Sibyl Vane.

Bändi basskitarristi Heiko Leesmenti sõnul oli kõik reedel toimunu neile väga suureks ja positiivseks üllatuseks, sest ainuüksi nii tugevas finaalis võistlemine oli nende jaoks parim, mis juhtuda võis. “Meil on hea meel, et see töö, mida me Pärnu Noorte Vabaajakeskuse prooviruumides pooleteist aasta jooksul kolmekesi teinud oleme, on leidnud väärilise tunnustuse. Täname korraldajaid ja žüriid selle eest, et nad meisse usuvad ja me katsume anda endast parima, et sellest usaldusest ka midagi erilist sünniks. Selleks on Noortebändi konkursilt saadud auhinnad meile kõik võimalused andnud,” sõnas Heiko.

“Loodetavasti avab see tiitel meile palju võimalusi, mida me hetkel veel ettegi ei kujuta. Loomulikult oli meile suureks komplimendiks saada Noortebänd 2011 peavõit, kuid kindlasti on olulised ka teised auhinnad ja tunnustus,” ütles Sibyl Vane laulja ja kitarrist Helena Randlaht.

Teiste auhindade all pidas Randlaht silmas eriauhindu, mis bändile lisaks peavõidule – EMT kõnekaart SUPER poolt välja pandud muusikavideo salvestamisele – omistati. Nii võitsid nad veel professionaalse fotosessiooni SeeSee fotostuudios, salvestusaja Eesti Raadio stuudios ning esinemiskutsed Uue Maailma Tänavafestivalile 2012 ja Tallinn Treff 2012 festivalile. Lisaks kuulutati Helena ja The Blinking Lights laulja Aleksander Seeman Sinisalu Guitarsi poolt parimateks kitarristideks. Eriauhindu, mida kokku oli üksteist, jagus ka teistele finalistidele.

Finaalvooru žüriisse kuulusid Erik Morna, Mikk Taniel, Arne Holm, Britta Ratas, Mart Normet, Kadi Maarand, Mart Niineste, Toomas Olljum, Silver Laas, Kallervo Karu, Andrus Raudsalu ja Tarmo Kruusimäe.

Parima noortebändi muusikat saab kuulata siit.