Kolmapäeval linastub Liivakella Seminaris “Uus Maailm”

Foto: Kuukulgur.ee
Kolmapäeval, 16.11 kell 17:00-21:00 toimub Liivakella Seminaris (LS) tavapärase esitluse asemel Jaan Tootseni ja Jaak Kilmi dokfilmi „Uus Maailm“ vaatamine ja siis arutelu LS metoodikal (loe metoodikast lähemalt allpool). Õhtut modereerib Aivar Haller.

Mis saab siis, kui suurelt ja julgelt unistavad noored otsustavad „normaalse“ maailma sisse luua Uue Maailma? Kuidas suhtestub sellesse „normaalne“ maailm? Millised on võimalused ja ohud nende kahe maailma ühitamisel? Kuidas hoida aastate jooksul elus oma algseid ideaale. Mis saab „ebanormaalsest“, kui „normaalsed“ selle ära või üles ostavad? Kuidas elada nii, et maailm ja ühiskond ei kodustaks loovat kaost? Sellised ja hulk veel avastamata küsimusi ootab vastuseid tuleva kolmapäeva õhtul.

Kui Sa oled (oma hingelt) noor ja tunned kustumatut soovi ümbritsevat maailma pisutki inim- ja omanäolisemaks muuta, siis on selle filmi vaatamine ja ühine arutelu üks harivamaid tegevusi, mida Sa enda ja maailma heaks ette saad võtta. Tule ja arutle koos filmi loojate ja tegelastega, kuidas suuri ideaale hoida ja ellu viia? Kui Sul on noori mõttekaaslasi, keda kaasa kutsuda, siis tee seda!

Filmi vaatamine ja arutelu teemal „Uus Maailm?“ toimub Tallinna Waldorfkooli aulas Tuulemaa 12. Alustame kerge suupistega kell 17 ja kinopilt hakkab vilkuma 17:30. Poolteist tundi hiljem järgneb traditsiooniline arutelu, mille võtame kokku kell 21:00.

Osalemine maksab töötavale inimesele 20 eurot, kõigile teistele 10 eurot. Käibemaksu ei lisandu. Filmi vaatamine ja toitlustamine on hinna sees. Tasuda saab ülekandega OÜ Liivakell arvele Swedbank 221051042919 (makse selgitusse palume lisada osaleja nimi) või sularahas kohapeal. Raha pärast maailm muutmata ei jää!

Liivakella Seminari metoodikat kui õppevormi iseloomustavad:
1. Aktiivne hoiak, pühendumine ja keskendumine (programm kujuneb väärtuseks läbi ratsionaalse ja loomingulise tegevuse ühildamise, mille eelduseks on selgepiirilise ajalise formaadi kasutamine);
2. Korrapärane rütm, tempo ja pinge (seda korrapära taotleme programmi kui terviku, samuti iga aruteluõhtu, aga ka iga harjutuse kontekstis).

Lisateave: Aivar Haller, tel 5162211