Kolmapäeval veab Liivakella Seminaris arutelu Märt Treier

Kolmapäeval, 09. novembril juhib Liivakella Seminaris arutelu Märt Treier, ja Märt ei ole tavaline ajakirjanik. Enamik eestimaalasi teab Märti empaatilise moderaatori ja saatejuhina. Ta ei ole piirdunud pelgalt uudiste edastamisega vaid lisab sõnumisse ikka midagi, mis innustab kõnealuse teemaga isiklikult suhtestuma ja julgustab edasi mõtlema.

Aktiivne ja hariv suhtumine ellu andis 2009. aastal põhjuse valida Märt kõige lapsesõbralikumaks Eesti ühiskonnategelaseks. Ometi on üks väike osa sellest samast ühiskonnast Märdi suhtumisest ja tegemistest pigem häiritud. Miks? Olen mitmel korral palunud Märti modereerima avalikke haridusteemalisi arutelusid. Need arutelud on kujunenud sisukaks ja köitvaks. Ometi on paljud poliitikud ennast seal arutelus tundnud kui põrgukatlas. Märt valdab peensusteni demagoogia ning manipuleerimise kunsti, mille taha hulk poliitikuid ennast peita loodavad.

Lõpuks on kuningas ikkagi alasti ja seltskond jagunenud kaheks: valgustunud ja vaimustunud kodanikud versus jahmunud tegelased, kes ei teagi enam täpselt, mida teha – kas haududa kättemaksu või tunnistada ülemvõimu? Sarnane küsimus on ilmselt ka paljudel kommertsmeedia esindajatel, kelle punutud võrku Märt mõnuga üles harutab…

Siit tekib terve ports küsimusi. Kas tavapärane hirm ajakirjanduse ees on põhjendatud? Kuidas talitada nii, et meediast saaks lipitsemata ja ebaausate võteteta sümpaatne partner? Mida tähendab esinemine telekaamera ees? Kas pea liiva alla peitmine võib mõnel juhul olla ka lahendus? Mida teha, kui on liiga tehtud?

Arutelu teemal „Manipuleerida või mitte?“ toimub nagu ikka Tallinna Waldorfkooli aulas Tuulemaa 12. Alustame kerge einega kell 17 ja Märt saab sõna 17:30. Tund hiljem järgneb traditsiooniline arutelu.

Osalemine maksab töötavale inimesele 20 eurot, kõigile teistele 10 eurot. Käibemaksu ei lisandu. Toitlustamine on hinna sees. Tasuda saab ülekandega OÜ Liivakell arvele Swedbank 221051042919 (makse selgitusse palume lisada osaleja nimi) või sularahas kohapeal.

Allikas: Aivar Haller, tel 5162211