Tsiklimeeste paradiisis peibutati põllumehi

Traktoristide pidu tsiklimeeste paradiisis Sõmerpalus. Foto: Heikki Sal-Saller
Põllumajandustehnika müüja Stokker Agri tutvustas neljapäeval Võrumaal Sõmerpalu Adrenalin Arenal John Deere’i uusi traktoreid ja kombaine. Silma järgi hinnates oli põllumehi tsiklimeeste paradiisi uusi rohelisi traktoreid, kombaine ja haakeriistu kaema tulnud tuhatkond.

Uued mudelid on pühendatud John Deere’i 175. sünnipäevale, mida peetakse tuleval aastal. Tutvustati uue põlvkonna 6R, 7R ja 8R seeria traktoreid, mille peamised uuendused on võimsad ökonoomsed ima AdBlue vajaduseta diiselmootorid ja uued automaatroolimise lahendused. Samuti esitleti Eestis esimest korda uuel tehnoloogial põhinevat rootorkombaini ning ilma luugita rullipressi.

Täna saavad John DeereŒi GPS seadmetega masinad kasutada tasuta juhtsignaali SF1, mis annab töö täpsuseks 30 cm ja litsentsitasuga juhtsignaali SF2, mis annab töö täpsuseks 10 cm. Tuleval aastal hakkab Stokker Agri pakkuma uut signaaliteenust kohalikest mastidest, mis tagab töö täpsuse 2 cm, nii vähenevad töö- ja ajakulu märgatavalt.

Stokker Agri müüs käesoleva aasta 9 kuuga 82 John Deere’i põllumajandustraktorit. John Deere on liider turuosaga 23%. Lisaks müüs ettevõte 13 järeleveetavat taimekaitsepritsi, 11 kombaini ja 10 rullipressi.
John Deere’ile järgnevad 9 kuu lõikes New Holland 21% turuosaga ja Valtra 20% turuosaga.

Alates üheksakümnendate aastate lõpust on Stokker müünud umbes 700 traktorit ja 170 kombaini. Üldse on John Deere¹i tehnikat koos aia- ja kommunaaltehnikaga müüdud Eestis ligi 1500 ühikut.

Heikki Sal-Saller