Võru, Valga ja Põlva naised õppisid masseerimist

Massaažikoolitusel osalenud naised lahkusid rõõmsate nägudega. Foto: Katrin Aedma

Oktoobri alguses toimus Võrus india pea- ja näomassaaži koolitus. Koolitama oli tulnud indialane Vicky ja tema abikaasa Katrin Aedma. Katrin rääkis teoreetilist osa, selgitas india peamassaaži päritolu, samuti millal seda tegema peaks ja millal teha ei tohiks.

Vicky õpetas eelkõige praktilisi oskusi. Hommikul alustati 10-st ja õppetöö käis kella 18.00-ni. Vahepeal toimusid vitamiinipausid ja kõigil osalejatel oli võimalik uudistada ja osta idamaa.com rändkaupluse imelisi ehteid.

Päev oli pikk ja põnev, kuid ühest päevast oskuste omandamiseks ei piisa. Osalejad said koolitusmaterjali, protsessi spikri ja tunnistuse, et on kursuse läbinud ja võivad oma lähedaste peal praktiseerida. Selleks aga, et igaüks omandaks india pea- ja näomassaaži ICM võtted, tuleb igal ühel tublisti tööd teha, harjutada ICM praktikapäevadel ja videokoolituse abil.

Koolituse tagasiside naiste poolt oli motiveeriv ja praktikapäevad toimuvad oktoobris veel enne seda, kui õpetajad Indiasse sõidavad.

India pea- ja näomassaaž ICM on indialase Vicky poolt välja töötatud massaažiliik, mis baseerub tuhandeid aastaid edukalt toimetanud india rahvameditsiini tarkustest e ajaurveedast välja kasvanud champil. ICM hõlmab käsivarred, õlad, kaela, pea ja osa näost. Massaaž on väga tõhus lõdvestades keha pealaest jalatallani. Massaaži tehakse õliga ja soovitatakse minimaalselt kuurina 5-10 korda, 1-2 korda nädalas.

Massaaži tulemusena leevenduvad pinged, saab abi stressi ja depressiooni, peavalude sh migreeni korral, juuste kasv paraneb ja juustestruktuur tugevneb, meeled muutuvad erksamaks ja inimesed rõõmsamaks, sest avatakse energiakeskused e tsakrad, paraneb mälu ja sooritusvõime.

Kasulik on india pea- ja näomassaaži osata kõigil inimestel, et iseennast ja lähedasi aidata. Näiteks koolistress ja eksamite pingeline aeg on ühed näidustused, mil lapsed massaaži vajavad – tore kui oma vanemad seda siis teha oskavad. Lisa saab lugeda  siit.

Katrin Aedma