Kylauudis.ee

on kodanikualgatuse korras sündinud infoportaal, mis vahendab kodukandi uudiseid ja elulist infot inimeselt inimesele. Loe lähemalt!

ENFRDEESFILVVRO

Kaastööd ja kirjad
palume saata e-posti aadressil info@kylauudis.ee

Nädala mõte

"Pilk üle õla ja sammuga edasi."

Vaata nädala mõtete arhiivi!

Viimased uudised

Arhiiv

Sõbrad, toetajad

september 2011
E T K N R L P
« aug   okt »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Tahkuna tuletornis esietendub Theatrumi “Üks suvepäev”

Septembrikuus on Tahkuna tuletorni uksed avatud teatrikülastajale – tuletorni sisemuses teisel korrusel toimuvad viiel õhtul Theatrumi uuslavastuse “Üks suvepäev” etendused.

Theatrum on varem mänginud Tahkuna tuletorni õuel Marcel Pagnoli “Tuulesaari” (suvel 2011 ja 2010). Esmakordselt kolib teater tuletorni sisse – “Üks suvepäev” etendused leiavad aset teisel platvormil, mis mahutab ühel õhtul vaid 35 vaatajat.

Jon Fosse “Üks suvepäev” on mereäärne lugu. Naine ja mees lahkuvad linnast, et viia ellu oma unistus: elada omaette, ilusas kohas, fjordi kaldal. Siia toob neid igatsus elada vaikuses ja rahus, eemal maailmast, selle suhete segapuntrast ja kärast. Kuid selgub, et vaikuski võib kanda eneses rahutust…

Lavastaja Lembit Peterson: “Jon Fosse „Ühte suvepäeva“ lavastades olen ma hakanud paremini mõistma mind ümbritsevaid inimesi. Ehk ka iseennast. Inimese peamisi vajadusi, mille hulka kuulub ka vajadus rahustava vaikuse järele. Kust seda leida? Eraldumisest maa vaikusesse ja rahusse – üksi või kaksi? Paadiga meresügavustel õõtsudes? Inimsuhete korrast? Kui kaugele tuleb minna, et leida see rahu sisaldav vaikus…”

Osades Maria Peterson või Laura Peterson, Eva Eensaar või Anneli Tuulik, Mare Peterson, Andri Luup või Marius Peterson, Helvin Kaljula või Ott Aardam.

Comments are closed.