Tõrvas mängitakse maailma suurimatel trummidel

Täna kell 20 Tõrvas toimuva kontsertetenduse „Tõrva loits” jaoks on valminud kolmemeetrise läbimõõduga trummid, neil mängivad Viljandi Drumlab trummarid, annab teada Valgamaa infoportaal.

Trummide avalik ehitus sai alguse reedel Tõrva gümnaasiumi pargis. Kokku on valminud kontserdi jaoks 15 trummi, neist suurimate läbimõõt on 3 meetrit.

Trummide ehitasid ja nendel mängivad loomingulise kollektiivi Viljandi Drumlab trummarid, kes mängisid 2009. aastal trummidel järjest 30 päeva ühte rütmi, püstitades sellega maailmarekordi.

Trummiansambli eestvedaja Reigo Ahvena sõnul on Tõrva kontserdi puhul tegemist nende jaoks ainulaadse ja kordumatu ettevõtmisega, kus pannakse proovile inimvõimete piirid. „Oleme valmis kirjutanud ühekordselt ettekandele tuleva trummioratooriumi, mis on seotud ühtseks kogu loitsukavaga,” lisas Ahven.

Juba neljandat aastat toimuv eheda muusika kontsert „Tõrva loits 2011” tähendab Eesti parimaid artiste koos müstilise tulemängu ja Liivimaa atraktiivseimate meestantsijatega. Kontserdi peaesinejad on Ines ja Ott Lepland, lisandub üllatuskülaline.

Kontsertetenduse kunstiline juht on Märt Agu. Ürituse peakorraldaja on Tõrva linn, kes tähistab 2011. aastal oma 85. aastapäeva.

Lisainfo: www.loits.torva.ee.