Võrus tuleb Euroopa filmiöö

Võru linnapäevade ajal saab  vaadata Euroopa väärtfilme.  19. ja 20. augustil toimuval Euroopa filmiööl saab nautida Prantsusmaa, Suurbritannia, Soome ning Rootsi suurepärast kinokunsti.

Mõlemal õhtul algusega kell 21  näidatakse Võru Kesklinna parki paigutatud väliekraanil kahte mängufilmi. Igale filmile eelneb selle tutvustus.

19. augustil kell 21 linastub film  “Edith Piaf – elusse armunud” (“La Môme – La vie en Rose”, Prantsusmaa 2007, 140 min)
Edith Piafi keerulisest ja traagilisest elust jutustav ja mitmekordselt auhinnatud “La Vie En Rose” on klassikaline eluloofilm
omanäolisest ja ikooni staatusesse tõusnud kunstnikust, jutustatud läbi unustamatu laulja esitatud šansoonide.

Kell 23:30 saab näha filmi “Polaarjoone sangarid” (“Napapiirin sankarit”, Soome-Rootsi-Iirimaa 2010, 90 min)
Režissöör Dome Karukoski seikluslik komöödia “Polaarjoone sangarid” kogus Soome kinodes üle 330 000 vaataja ning rahvusliku filmiauhinna Jussi pälvis see parima filmi, režii, stsenaariumi ja publiku lemmiku kategoorias.

Esimene filmiöö lõpeb kell 1. 15.

Filmifestivali teise õhtu esimene film on kell 21 algav “Coco Chanel & Igor Stravinsky”  (Prantsusmaa 2009, 120 min). Režissöör Jan Kouneni film toob vaatajani kirgliku ja tundeküllase armastusafääri kahe loomingulise suurkuju vahel.

Kell 23.05 võib vaadata filmi “Happy Go Lucky” (Suurbritannia 2008, 120 min). Tegu on briti kultusrežissöör Mike Leigh’ päikeselise komöödiaga, kus Sally Hawkins kehastab parandamatust optimismist pakatavat algkooliõpetajat Poppyt, kes ei lase kellelgi ega millelgi oma tuju rikkuda. Film esilinastus 2008. aasta Berliini filmifestivalil ja võitis seal Hõbedase Karu parima näitlejanna kategoorias. Lisaks
võitis film Norra rahvusvahelisel filmifestivalil Kõige Nauditavama filmi ja Rõõmutooja auhinna ning Pula filmifestivalil parima režissööri auhinna.
Öösel kell 01.15 toimub filmifestivali lõpetamine
Filmifestival on kõigile külastajatele tasuta.