Paide otsib tunnustust väärivaid linlasi

Mullu nimetati Paide linna aukodanikuks Toomas Agasild ning vapimärgi kavaleriks Urve Schkiperov.

Paide linnavalitsus ja -volikogu ootavad 25. juulini linlastelt ettepanekuid tänavuaastaste Paide  linna aukodaniku tiitli ja vapimärgi kavaleri kandidaatide kohta

Linnapea Kaido Ivask loodab, et vaatamata kiiretele suvistele asjatoimetustele jääb Paide linna inimestel aega märgata tublisid kaaslinlasi, keda autasuga tunnustada. “Alates 2005. aastast on aukodaniku ning vapimärgi kavalerideks saanud küll paljud väga väärikad ning suurte teenetega paidelased, kuid neid silmapistvaid paidelasi, keda tunnustada on meil veel õnneks väga palju. Kutsun inimesi üles linnavalitsusele- ja volikogule neist julgelt märku andma, sest alati ei pruugi me kõikidest väärikatest linlastest ning nende tublidest tegudest teadlikud olla,“ märkis Ivask.

Aukodanikuks nimetamine ning linna vapimärgi omistamine on kaks kõige kõrgemat Paide linna austusavaldamise vormi oma väärikatele ning linna ees suuri teeneid omavatele kodanikele. Nii aukodaniku tiitel kui linna vapimärk antakse kavaleridele kätte septembris Paide linna 720. sünnipäeva pidustuste ajal.

Alates 2005. aastast välja antav aukodaniku nimetus on Paide linna kõrgeim autasu, mis omistatatakse inimesele linnapoolse austusavaldusena Paidele osutatud teenete eest. Vabas vormis ettepaneku tegemisel tuleks välja tuua kandidaadi teened ning tema panus Paide linnale.

Linnale osutatud teenete eest antakse välja ka Paide linna vapimärk. Vapimärk kujutab endast Vallitorni kaheksakandilist põhiplaani, mille sees olevate ristide värvid on Paide linna lipuvärvid. Ettepaneku tegijatele ja ka esitamise vormile kitsendavaid tingimusi ei ole.
Kandidaate nii aukodaniku kui vapimärgi kavaleri tiitlitele saab esitada kas välkpostitsi paide@paide.ee või posti teel Paide linnavalitsusse 25. juuliks.
Paide linna aukodanikud on juba Toomas Agasild, Arvo Pärt, Ervin Runnel, Juta Kirss ja Maria Niglas. Paide linna vapimärgi kavalerideks on juba nimetatud Urve Schkiperov, Eevi Sikstus, Rein Zeemann, Tambet Juhanson, Andres Jalak, Vello Talviste, Tiiu Saarist, Mare Veermaa.
Allikas: www.paide.ee

 

Alates 2005. aastast välja antav Paide linna kõrgeim autasu – aukodaniku nimetus omistatakse inimesele linnapoolse austusavaldusena Paidele osutatud teenete eest. Vabas vormis ettepaneku tegemisel tuleks välja tuua kandidaadi teened ning tema panus Paide linnale.
Linnale osutatud teenete eest antakse välja ka Paide linna vapimärk, mis kujutab endast Vallitorni kaheksakandilist põhiplaani, mille sees olevate ristide värvid on Paide linna lipuvärvid. Ettepaneku tegijatele ja ka esitamise vormile kitsendavaid tingimusi ei ole.
Kandidaate nii aukodaniku kui vapimärgi kavaleri tiitlitele saab esitada kas välkpostitsi paide@paide.ee või posti teel Paide linnavalitsusse 25. juuliks 2010.
Teave:
2010. aastal nimetati Paide linna aukodanikuks Toomas Agasild, vapimärgi kavaleriks sai Urve Schkiperov.
2009. aastal nimetati Paide linna aukodanikuks Arvo Pärt, vapimärgi kavalerideks said Eevi Sikstus ning Rein Zeemann.
2008. aastal nimetati Paide linna aukodanikuks Ervin Runnel, vapimärgi kavaleriks said Tambet Juhanson ning Andres Jalak.
2007. aastal aukodanikku ei nimetatud, vapimärgi kavaleriks sai Vello Talviste
2006. aastal tunnistati Paide linna aukodanikuks Juta Kirss ja vapimärgi kavaleriks sai Tiiu Saarist.
2005. aasta tunnistati Paide linna aukodanikuks Maria Niglas ning vapimärgi kavaleriks sai Mare Veermaa.