Jõgevamaal valmis oma turismiportaal

Jõgevamaa Arendus- ja Ettevõtluskeskuse (JAEK) juhataja Katrin Rajamäe sõnul leiab portaalist infot maakonnas liikumiseks, aga ka sündmuste kalendri, infot vaatamisväärsuste kohta ning teavet majutus- ja toitlustusasutuste kohta.

Sündmuste kalender põhineb kultuuri.net infol. Lisaks on võimalik kalendrisse märkida ka olulisemad maakonna sündmused. Ettevõtjad saavad Rajamäe sõnul oma info portaali panna tasuta. Andmeid sisestab Jõgevamaa turismiinfokeskus.

Jõgevamaa turismiportaalist saab infot nii eesti kui ka inglise keeles. Rajamäe loodab, et sügisest saab riiklikest turismiinfoportaalidest visitestonia.com või puhkaeestis.ee hakata andmeid transportima, et liidestada portaalid omavahel andmeid topelt sisestamata. Seega on loota, et sügisest liitub visitjogeva.com-iga veel kolm keelt. Nii muutub info laiale hulgale turistidest veelgi kättesaadavamaks.

Et tänapäeva sotsiaalmeediaga kooskõlas toimida, tehti oma lehekülg ka Facebooki. Sealt saavad soovijad kõige kiiremini infot uute turismiobjektide kohta, aga ka infot sündmuste kohta. Eelkõige ootavad portaali haldajad ettevõtjatelt teavet selle kohta, mis neil plaanis on.

Maakonda tulevad ka elektroonilised infoterminalid, kust on turistil võimalik infot saada siis, kui turismiinfokeskus on kinni või kohtades, kus pole üldse mehitatud infojagamist. Nendesse kioskitesse tuleb avaleheks Jõgevamaa turismiportaali koduleht.

Portaaliga saab tutvuda siin.

Allikas: Vooremaa