Tunnustati noorte isamaalise omaloomingu konkursi laureaate

Kiek in de Kök-is tunnustati teist korda toimunud noorte isamaalise omaloomingu konkursi laureaate. Konkursile sai esitada nii luulet, proosat kui ka laule, milles kajastuvad  noorte mõtisklused teemadel Eestimaa, isamaa, kodu, kodumaa-armastus.

Luulekonkursi raames tunnistas žürii nooremas vanuseastmes parimaks Keily Tammaru Viljandist, Sandra Maisi Tallinnast, Laura-Eliis Vardja Tartust ning eripreemia pälvis Eliise-Anett Vakker Rakverest. Vanemas vanuseastmes pälvisid tunnustuse Mare-Elle Fjodorova Kohtla-Järvelt, Karolin Kaivoja Kohtla-Nõmmelt ja Sergei Ošotin Tallinnast.

Nooremas vanuseastmes proosakonkurssi esimest kohta välja ei antud, kuid parimateks peeti Keily Tammarut Viljandist ja Laura Sinimäed Pärnust. Vanemas vanuseastmes olid parimad kirjutajad Henrik Tartlan Jõhvist, Tuuli Türk Viimsist, Gretel Kant Tartust ning eripreemia pälvis Mikitamäe Noorteaktiiv.

Laulukonkursi laureaatideks tunnistati Peeter Hansen Sauga vallast ja Hele-Maria Taimla Tallinnast.

Eesti Noorsootöö Keskuse isamaalise kasvatuse nõuniku ja konkursi žürii liikme Tarmo Kruusimägi tõdes, et praeguste kirjutajate seas võib olla ka tulevasi laulupeo laulutekstide kirjutajaid ja viisistajaid. Proosatekstidest ilmes, et noored mõtlevad aktiivselt oma kodumaa tuleviku üle ning valutavad südant isamaa pärast,” märkis Kruusimägi.

Noorte omaloomingu konkurssi korraldas Eesti Noorsootöö Keskus, kes teeb koostööd valitsus- ja noorsootööasutustega, kohalike omavalitsustega, noorteühingute ja teiste institutsioonidega, et arendada noortepoliitikat ja noorsootööd, pakkudes selleks väärtuslikku nõu ja teavet ning esindades, teadvustades ja kaitstes noortevaldkonna huve ning väärtusi.

Rakvere Gümnaasiumi 3.a. klassi õpilane Eliise-Anett Vakker pälvis nooremas vanuseastmes luule kategoorias eripreemia luuletusega “Eestimaa”.

Eestimaa

Eestis on meil kohti
mis vaatamist on väärt,
alustuseks vaata
näiteks Sõrve säärt.

Aastaaegu on meil
ikka olnud neli,
nõnda nad siis käivad
kevad , suvi , sügis , tali.

Talvel pealinnaks
on meil Otepää
Pühajärvest kuldseid kalu
püüda päris hää.

Kevad linnaks Türi
Eesti keskel see.
Lillelaadalt koju vii
või orhidee.

Siis kui soojakraade väljas
on 25 või enam,
kohtume me Pärnus
mis saakski olla kenam.

Tegelikult peamine
meil ikka Tallinn on.
See ju meie pealinn
juba aastaid olnud.

Saabud sa siis Eestisse
kas õhust, maalt või merelt
ütleb eestlane sul ikka
rõõmsalt „Tere, tere !“