Täna algab noorte laulu- ja tantsupidu

Täna kl 19 algab Tallinnas XI noorte laulu- ja tantsupidu Maa ja Ilm.  Väravad avatakse publikule kell 18. Kuna sel aastal toimub laulu- ja tantsupidu ühel territooriumil ning tantsijad liiguvad ka publiku sektorite vahekäikudes, siis paluvad korraldajad publikul etenduse ajal oma kohalt mitte lahkuda.

Avamisel osalevad ühendkoorid (v a mudilaskoorid ja poistekoorid) ning tantsijad.  Lauljate esituses kõlab viis laulu.  Avatseremoonia kestab ligi pool tundi, tuletornis süüdatakse laulu- ja tantsupeo tuli ning EV president Toomas Hendrik Ilves peab peo avakõne. Avamisele järgneb kohe tantsupeo esimene etendus.

Pileteid jätkub

Eesti Laulu- ja Tantsupeo SA annab teada, et huvilised saavad veel rahulikult ka pileteid osta ehkki paremad kohad tantsupeole müüdi jua ammu.  Peo avamisürituse ning  esimese tantsupeo pileteid saab osta Piletimaailma, Piletilevi ning Ticketpro müügipunktidest ning e- poodidest. Mere sektori ning Oru C sektori pileteid ning laulupeo A, B, C sektori pileteid  müüb ainult Piletilevi.

Pileteid müüakse ka koha peal Mere, Oru ning Lasnamäe sissepääsude juures olevates kassades, kuid seda ainult sularahas ning kassadest saab osta ainult sama päeva etenduse/kontserdi pileteid.
Lauluväljaku kassad on avatud:
Reede, 1. juuli – al kella 14.00st
Laupäev, 2. juuli – al kella 16.00st
Pühapäev, 3. juuli – al kella 10.00st
Piletihinnad ja muu lisainfo leiab siit. 

Tule peole ühistranspordi või rattaga

Liiklemiseks palutakse kasutada ühistransporti. Vähendamaks laulu- ja tantsupeo ajal liikluskoormust ja tekkivaid ummikuid lauluväljaku ümbruses, on alates 1. juulist Tallinna lauluväljakul avatud tasuta rattaparkla. Parkla  asub Mere värava ees parkimisplatsil ja on avatud 3. juulini.

Rattaparkla lahtiolekuajad:
01.07 kell 12:00-23:00
02.07 kell 17:00-23:00
03.07 kell 11:00-23:00

Ratastoolidega külastajad saavad etendust jälgida spetsiaalsest alast Oru sektori eesotsas. Kuna peoplatsil on istumiseks vähe ruumi, saavad väikelastega tulijad jätta lastekärud selleks mõeldud parklasse, mis on avatud 1. ja 2. juulil ja see asub Mere värava juures lauluväljaku territooriumil. Käruparkla on avatud täna ja homme kell 18-23.

Esmaabi ja kadunud inimesed ja asjad

Esmaabivajajad saavad abi esmaabipunktidest, mis asuvad kahel pool väljakut. Teineteist ära kaotanud pereliikmete või sõprade kohtumispaik on Oru infopunkti lähedal asuv politseitelk. Hea, kui lastel oleks lapsevanema või saatja kontaktid alati kaasas. Politseitelki palutakse toimetada ka kõik omanikuta esemed.

Publiku info ja meelespea

·         Suuremates toidupeokettides on müügil XI noorte laulu- ja tantsupeo teatmik, kust lisaks laulusõnadele leiab ka peo kava ning osalejate nimekirja.
·         Üritusel ei ole lubatud alkoholi ja tubakatoodete müük ja tarbimine.
·         Lauluväljakul kõigis kolmes väravas  tegutsevad peo ajal ka infopunktid.
·         Laulu- ja tantsupeo infostaabi telefon 6 211 000